Løntilskud

pagead2.googlesyndication.com (function(){var r=this,aa=function(a){var b=typeof a;if("object"==b)if(a){if(a instanceof Array)return"array";if(a instanceof Object)return b;var c=Object.prototype.toString.call(a);if("[object Window]"==c)return"object";if("[object Array]"==c||"number"==typeof a.length&&"undefined"!=typeof a.splice... pagead2.googlesyndication.com
Der findes flere forskellige former for løntilskud. Hvis du f.eks. er på dagpenge, vil din a-kasse betale en potentiel arbejdsgiver et løntilskud, således at du kan komme i aktivering hos arbejdsgiveren. På den måde kommer du i aktivt arbejde, og arbejdsgiveren får økonomisk støtte for at ansætte dig. Ofte vil dette være 4 uger til at starte med, som så kan forlænges, eller ende med en fastansættelse.
pagead2.googlesyndication.com (function(){var r=this,aa=function(a){var b=typeof a;if("object"==b)if(a){if(a instanceof Array)return"array";if(a instanceof Object)return b;var c=Object.prototype.toString.call(a);if("[object Window]"==c)return"object";if("[object Array]"==c||"number"==typeof a.length&&"undefined"!=typeof a.splice... pagead2.googlesyndication.com
Efter du har været på dagpenge i 3 måneder vil din a-kasse forsøge at få dig i aktivering. Du har også selv mulighed for at finde en arbejdsgiver, som så kan få løntilskud for at have dig i aktivering.

Løntilskud er altså ikke penge som du får direkte udbetalt af din a-kasse, men derimod et tilskud der gives til den løn du måtte få ved aktivering.

Der er også mulighed for at få løntilskud hvis man fx kommer på revalidering.

8 Thoughts on “Løntilskud

 1. Pingback: Revalidering | Dagpengeregler i Danmark

 2. Majbritt on 22. september 2009 at 16:46 said:

  Blander du ikke praktik og løntilskud sammen? Du skriver: “Ofte vil dette være 4 uger til at starte med, som så kan forlænges, eller ende med en fastansættelse.” Er det ikke de 4 ugers praktik du hentyder til, løntilskud er jo normalt af længere varighed. Se evt.: http://www.krifa.dk/fs/dagpenge/krav-mens-ledig/aktivering/loentilskud.aspx

 3. Jo, altså de første 4 uger fungerer som du siger rigtig nok som praktik, hvor man stadig får dagpenge. Derefter kan virksomheden ansætte dig, hvor de så får et løntilskud til din løn. Så ja du har ret, der skal skelnes mellem de 4 ugers praktik under dagpenge, og så fastansættelse med løntilskud.

 4. Stine Stjernegaard on 29. juni 2011 at 9:12 said:

  Hej Thomas.
  Jeg ved ikke om du kan hjælpe mig men prøver at skrive til dig.
  Min kæreste er på dagpenge, som han har været på i 2 år. Han går i skole i to dage. Det får han måske ikke lov til efter sommerne. Han vil gerne ind og tage et grundforløb som vagt hvor fagforeningen betaler. Det har hans ven fået gjort også har arbejde nu. Min kæreste vil gerne det sammen, men hans sagsbehanlder mener ikke at han kan få det.
  Så er det jeg spøger kan han ikke tage det grundforløb mens hans fagforening betaler for det.
  Hilsen Stine.

 5. Din kæreste bør finde et konkret sted som tilbyder et kursus som vagt. Herefter skal han gå i sin a-kasse og forhøre sig om muligheden for deltagelse. Hvis det accepteres udformer de nogle papirer som sendes til jobcentret – de klarer så resten med skolen/uddannelsesinstitutionen.

  Hvis din kæreste tidligere har forbrugt retten til 6 ugers selv valgt uddannelse(som det hedder) er det op til sagsbehandleren at vurdere om kommunen kan købe kurset til ham. Det bedste scenarie ville være hvis din kæreste kan vise, at der står et job som vagt og venter på ham, og alt han skal bruge er det kursus, men det hænger sikkert ikke på træerne som så mange andre Jobs heller ikke gør.

  Jeg vil gerne rettes hvis jeg tager fejl i denne kommentar. Jeg skriver kun fordi området interessere mig.

 6. Bodil jensen on 22. november 2011 at 21:08 said:

  Hejsa.
  Jeg vil gerne stille et spørgsmål som vedrører min datter.
  Jobcenter og det konsulentfirma hvor hun er på 6 ugers kursus , påstår at hun ikke må tage 4 ugers virksomheds praktik,uden at der følger 26 ugers løntilskud med.
  Vil lige oplyse at der er fundet praktikplads ,men hun vil kun binde sig i første omgang til de 4uger,som hun mener at have ret til.
  Hun er også blevet oplyst om at det kun er arbejdsgiver som har “opsigelsesret” i perioden.Kan det være rigtig

 7. Hvis man er ansat med 30 timer om ugen og måske arbejder 45 timer.
  Hvis man så bliver fyret skal man så afspadsere de timer inden man kan få dagpenge?

 8. Thomas on 29. december 2012 at 16:10 said:

  Hej Lasse,

  Tak fordi du gider bruge din tid på at svare.

  @Bodil, Normal er det 4 ugers praktik, men dette kan i nogle tilfælde godt blive forlænget, også uden et krav og 26 ugers løntilskud. Men husk at reglerne her ændrer sig hele tiden. Alle parter har opsigelsesret.

  @Anny Jeg tror ikke du skal afspadsere før du kan få dagpenge nej. Du vil jo ikke have nogen indkomst.

  mvh
  Thomas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Post Navigation