Kontanthjælp

pagead2.googlesyndication.com (function(){var r=this,aa=function(a){var b=typeof a;if("object"==b)if(a){if(a instanceof Array)return"array";if(a instanceof Object)return b;var c=Object.prototype.toString.call(a);if("[object Window]"==c)return"object";if("[object Array]"==c||"number"==typeof a.length&&"undefined"!=typeof a.splice... pagead2.googlesyndication.com
Som et resultat af en socialdemokratisk arbejdsmarkedspolitik kan man som borger i Danmark modtage kontanthjælp hvis man står uden arbejde. Det er for at sikre et minimums niveau af velfærd for alle i Danmark.

For at få kontanthjælp går du ned i dit nærmeste jobcenter og melder dig ledig, og du vil herefter skulle stå fuldt til rådighed overfor arbejdsmarkedet. Du skal her være opmærksom på at du vil blive tilbudt forskellige jobs, og at du allerede dagen efter du har tilmeldt dig, kan risikere at skulle møde op til aktivering.
pagead2.googlesyndication.com (function(){var r=this,aa=function(a){var b=typeof a;if("object"==b)if(a){if(a instanceof Array)return"array";if(a instanceof Object)return b;var c=Object.prototype.toString.call(a);if("[object Window]"==c)return"object";if("[object Array]"==c||"number"==typeof a.length&&"undefined"!=typeof a.splice... pagead2.googlesyndication.com
Hvis du ikke får et job tilbudt med det samme, får du en ansøgningsblanket som du så skal udfylde. Denne afleverer du til din kommune og de vil så tage stilling til om du er berettet til at modtage kontanthjælp.

Den maksimale kontanthjælpssats er i 2009 på 12.629kr. Men det er de færreste der vil få så meget. Det afhænger alt sammen af dine forhold, om du har børn m.m.

Kontanthjælp er det samme som det man tidligere kaldte bistandshjælp.

86 Thoughts on “Kontanthjælp

 1. hvordan er det med kørselspenge og skat
  skal man betale skat af de bus penge man får og hvormeget
  ogås når man er i aktivering
  hilsen

  stig olsen

 2. Thomas on 19. marts 2010 at 13:16 said:

  Hej Stig

  Ja, der skal betales skat af det transporttilskud du får fra kommunen. Desværre 🙂

  mvh
  Thomas

 3. Hülya on 29. marts 2010 at 18:22 said:

  Hej jeg har et spörgsmål. Jeg vil gerne flytte til dk med mine 2 börn. Hvis jeg ikke har arbejde i dk, hvor kan man få penge fra???

 4. Thomas on 30. marts 2010 at 12:16 said:

  Hej Hulya

  Først og fremmest skal du jo være dansk statsborger, og så vil du kunne få dagpenge, efter at have været i dagpengesystemet i 1 år. Er du statsborger og er ikke tilmeldt dagpenge, kan du få kontanthjælp, ved at gå ned på den kommune du gerne vil flytte til og snakke med dem.

  Er du skandinavisk statsborger er det noget nemmere at bliver dansk statsborger, det kan du læse mere om her: http://www.nyidanmark.dk/da-dk/medborgerskab/statsborgerskab/statsborgerskab.htm.

 5. Mathias on 28. april 2010 at 23:13 said:

  Når du har færdiggjort gymnasiet og stadig er hjemmeboende, hvor meget kan man så forvente at modtage i dagpenge, hvis du modtog næsthøjeste SU rate?

 6. Bjarne fabian on 29. april 2010 at 13:48 said:

  jeg er i den uheldige sitiuation at jeg er blevet bortvist fra mit arbejde. og har fået 3 ugers karentæne i min a kasse. jeg har opfyldt alle krav om ledighed. ordnet cv. talt med aKASSEN OG VÆRET TIL MØDE PÅ RØDOVRE KOMUNE. skulle bare have en enkelt gang hjælp til udgifter og penge til at leve for i maj måned. det er blevet til 1308kr alt i alt.det er simpelthen ikke rimeligt. jeg har en del udgifter som skal betales hver måned den første. og så kan jeg jo heller leve af 1308kr. jeg får penge d28/5 af min akasse. tillige har jeg sagt til min sagsbehandler birgit lindahl at jeg er villig til at tilbage betale den ydelse jeg vil få….Det er ikke rigtigt at jeg skal undvære penge i en måned. og tillige med ikke kan betale mine udgifter…. det ser ikke godt ud for rødovre komunes okønomisk team. Mvh. B Fabian

 7. Thomas on 29. april 2010 at 16:45 said:

  Hej Bjarne,

  Har du nævnt over for kommunen at du ikke kan overleve på det beløb? Hvad med banken, kan de ikke hjælpe dig igennem måneden tror du?

  mvh
  Thomas

 8. Thomas on 29. april 2010 at 16:52 said:

  Hej Mathias

  Ungesatsen for fuldtidsforsikrede er på 375kr pr dag. Hvis kommunen betragter dig som dimittend, kan du få 617kr pr dag.

  mvh
  Thomas

 9. Yvonne on 10. maj 2010 at 10:46 said:

  Hej.
  Jeg har permanent opholdstilladelse og nu for første gang nogensinde står uden job. Har ingen a-kasse at benytte mig af, da jeg altid regnet med at have et job (nu har jeg lært det)
  Ved det er spørgsmål om tålmodighed og at sende ansøgninger hverdag (og det gør jeg!) Det skal nok lykkes. Men indtil da mit spørgsmål er:
  Er jeg kontanthjælp berettet?
  Mvh
  Y.

 10. Giovanni on 11. maj 2010 at 17:47 said:

  Hej,
  Jeg kom til Danmark for at arbejde for ca.1år siden, blev arbejdsløs og er på kontanthjælp nu, gå til danskundervisning 3timer om dagen, der er ca.2timer hjemmearbejde hver dag. jobcenter har besluttede at jeg skal tage praktik i 3 måneder på en restaurant hver dag efter skole ind til kl.22 om aften samtiden i weekender.
  Kan denne beslutning af kommunens medarbejder er lovligt?
  Kan det være rigtigt at jeg skal være aktiv i 14 timer om dagen også i weekend for kontanthjælp i Danmark ?
  Hvor mange timer og hvilken tidspunkter på dagen normal og lovligt jeg brude have praktik? Er det rigtigt at jeg skal også praktik i weekenden?

  På forhånd tak for svar
  Hilsen
  Giovanni

 11. Thomas on 12. maj 2010 at 14:01 said:

  Hej Yvonne,

  Ja det vil jeg bestemt mene at du er. Du må ned på kommunen og tage en snak med dem!

  mvh
  Thomas

 12. Thomas on 12. maj 2010 at 14:04 said:

  Hej Giovanni,

  Kommunen ved måske ikke at du tager danskundervisning. Og man kan sige at det jo som sådan ikke er deres problem, at du laver andre ting udover arbejdet, som reelt set også er arbejde. Men jeg ville tage en snak med dem at sige at du vil kunne arbejde bedre hvis du tager denne undervisning, og om de så ikke kan finde noget til dig som kan passe ind med det.

  Desværre er det sådan at man kan resikere at miste rettet til kontanthjælp, hvis man ikke tager imod de tilbud/aktivering de smider en i.

  Men tag en snak med dem og se om de ikke kan forstå din situation.

  mvh
  Thomas

 13. Anonym on 16. maj 2010 at 6:56 said:

  hej
  jeg er en mand på 36år og har 2 børn med en anden kone og to med hende som jeg bor sammen med nu.
  Vi har hus og bil sammen, og jeg har betalt til min fagforening i de 13år jeg har været på arbejds market. Men har fået revalidring i 3år så jeg har ikke optjent de 1970 timer som på kræves, så min fagforening har sendt mig på bistand.
  som jeg så skal betale tilbage eller hvad ?
  Jeg har betalt til dem hele revalidrings perioden også. Så jeg regnet med at være dagpenge berettet. (men de har faktisk bare smidt mig ud så jeg gider da ikke betale til dem mere. ) er det klogt jeg har ikke fået noget for mine penge jeg har betalt dem.

 14. natalia Cristensen on 16. maj 2010 at 10:31 said:

  Hej, jeg er søg oer 1år og skal på kontanthjalp, hvad regel ? jeg mener med penge , hos og billen. Nu bor jeg et andelsbolig, jeg har høret, det kan man godt, men ikke eget hus.
  Natalia

 15. Julia on 11. juni 2010 at 6:56 said:

  Hej, Jeg er dansker (forsker, PhD), der har arbejdet 3.5 aar i USA, men efter at jeg fik en skade har jeg mistet min stilling. Det er umuligt at overleve her uden loen og uden sygeforsikring (min asthma medicin koster $980 / maaned), saa jeg paataenker at vende tilbage til Danmark og soege jobs i DK og EU derfra. Jeg er arbejdsdygtig trods mit handicap med et par tilpasninger – problemet i USA var slem diskrimination – de fandt ikke at jeg var cool mere. Har jeg ret til dagpenge? Naeppe idet jeg ikke har vaeret medlem af en A kasse i 8 aar (var 4.4 aar i Frankrig foer USA). Hvad med kontanthjaelp? – kan jeg faa sygesikring igen og hvad med den medicin jeg ikke kan leve uden (asthma)? Jeg er meget bekymret – soeger og har soegt job i USA, EU and Canada men det daarlige finansielle klima goer alt meget svaert. Paa forhaand tak for et svar.

 16. Anonym on 28. juni 2010 at 22:12 said:

  Kan man som musiker få kontanhjælp hvis man ikke altid kan leve af det. – F.eks. er jeg bagud med to måneder, men jeg har musikjobs i gennemsnit 3 gange om måneden

 17. Annika on 28. juni 2010 at 23:18 said:

  Jeg er dansk statsborger, men har boet i udlandet de sidste 11 aar. Flytter tilbage til Danmark i july og skal laese i 4 aar, saa jeg vil faa S.U.
  Jeg er ikke gift, men min kaereste vil med til Danmark. Han er engelsk statsborger, men taler ikke dansk. Kan han faa kontabt hjaelp eller hvad skal han goere?
  Det skal lige siges vi ogsaa har 2 boern sammen.

 18. David on 1. juli 2010 at 18:34 said:

  Hej jeg har et lidt spørgesmål som jeg håber der kan blive svaret på.

  Min kæreste er “pæredansk” og flyttede til Tyrkiet med hendes mor og far da hun var 14 år. Jeg mødte min kæreste nede i Tyrkiet og hun blev gravid. Vi flyttede sammen til Danmark, på det tidspunkt var hun 17 år. Hun er nu blevet 18 år, og har lige født, så derfor søgte hun om kontanthjælp/barsel. Så siger Kummunen at fordi hun har været udrejst i 4 år kan hun kun modtage starthjælp. Kan det være rigtigt når hun rejste til Tyrkiet som 14 årige, og kom hjem inde hun blev myndig (18 år).

  Håber på et godt svar. Der er nemlig forvirring.

 19. Hej Thomas,

  Håber du måske kan kaste lidt lys over den situation vores 18 årige datter er havnet i.

  Vi flyttede til Tyrkiet i 2006, og vores dengang 14 årige datter fulgte med og har gået i skole her indtil 2009. Hun får en kæreste (dansk guide) her og sammen vender de hjem til Danmark i starten af 2010, og bosætter sig i Århus.

  D. 15 juni 2010 fylder vores datter 18, og henvender sig på kommunen i Århus for at bede om kontanthjælp, og får her at vide hun kun er berettiget til det de kalder starthjælp, da hun ikke har opholdt sig i en periode på samlet 8 år i Danmark.

  Vi forstår det ikke, hun er rejst med os, sine forældre, og er vendt tilbage til Danmark inden hun er myndig og fyldt 18 år. Hvorfor skal hun straffes for det, vi kunne jo ikke lade hende tilbage i Danmark som 14 årig.

  Håber meget du vil svare på det, dette må da være en gråzone som man ikke har forholdt sig til da man lavede lovgivningen.

  På forhånd tak.

  Bo Weber Christensen

 20. Thomas on 4. juli 2010 at 14:07 said:

  Hej,

  Lidt underligt at de har sendt dig på bistand når du har, betalt i de 3 år. Du har jo betalt til en forsikring som har nogle krav, (1970 timer), hvilket gør at du så ikke kan få dagpenge, men istedet må på bistand. Ikke så rart, men det er de betingelser du har indgået med fagforeningen.

  Jeg ville tage en snak med dem og forhøre mig. Hvis du ikke forventer at komme op på det nødvendige antal timer igen, jamen så er der vel ingen grund til at gå og betale til dem.

  mvh
  Thomas

 21. Thomas on 4. juli 2010 at 14:08 said:

  Hej Natalia

  Der er noget med at du ikke kan få kontanthjælp, såfremt du har en eller anden form for værdi. Men de kan vel ikke kræve at du flytter. Jeg ville ringe til dem og høre.

  mvh
  Thomas

 22. Thomas on 4. juli 2010 at 14:15 said:

  Hej Julia,

  Så længe du har dansk statsborgerskab, har du sygesikring i Danmark, ja og i hele EU. Engang dansker altid dansker.

  Du skal ha været medlem af en akasse i 12 måneder, før du kan få dagpenge, så det kan ikke hjælpe dig lige her og nu. Evt tag fat i den kommune du har boet i og betalt skat til tidligere, og spørg dem hvordan din situation ser ud. Jeg ved ikke om DK dækker asthma medicin, men mon ikke man kan få noget tilskud. Du kan få kontanthjælp i Danmark, såfremt du ikke har andre former for værdi liggende.

  En mulighed er altså at tage hjem for en periode, og få kontanthjælp indtil du finder et job. Der er jo masser af job derude, hvis man er villig til at gå på kompromis. En mulighed er at melde dig ind i en akasse, tage et af de mange mindre interessante jobs, og så efter 1 år, ryge på dagpenge. I perioden søger du jo så bare videre.

  Danmark er ikke USA og du kan sagtens få hjælp hvis det er.

  Held og lykke.

  mvh
  Thomas

 23. Thomas on 4. juli 2010 at 14:17 said:

  hej Sabrine,

  Ja du kan godt få dagpenge som musiker, også selvom du ikke kan leve af det. Det hedder dagpenge med bibeskæftigelse, eller med bierhverv, hvor du så skal angive hvor mange timer om ugen du bruger på musikken, og dette vil så blive trukket fra dine dagpenge.

  mvh
  Thomas

 24. Thomas on 4. juli 2010 at 14:47 said:

  Hej Annika,

  Jeg er faktisk ikke sikker på hvad I kan gøre hvis I ikke er gift. Der er jo en masse regler omkring tilflytning til Danmark som din kæreste jo nok ramler ind i. Jeg ville ringe til din kommune og høre hvad de siger til problematikken.

  mvh
  Thomas

 25. Thomas on 4. juli 2010 at 14:51 said:

  Hej David,

  Hvis hun er dansk statsborger, så kan hun naturligvis få kontanthjælp. Nu er det jo kommunen der afgør sådanne sager, men jeg ville da lige ringe til dem igen og høre om det kan være rigtigt. Altså danske statsborgere skal jo ikke have starthjælp. Det lyder lidt vildt.

  mvh
  Thomas

 26. Thomas on 4. juli 2010 at 14:56 said:

  Hej Bo,

  Samme spørgsmål som David stillede?

  Altså som dansk statsborger skal man jo ikke have starthjælp i Danmark, så bør man kunne får kontanthjælp. Det virker absurd at man som dansker kommer hjem og så skal på starthjælp. Der må være et eller andet der ikke er rigtigt.

  Jeg er ikke ekspert i indflytningsproblematik, men det virker ikke helt rigtigt det der.

  Så skal de vel også kræve at hun får opholdstilladelse, men det kan de jo ikke tage fra hende når hun er statsborger. Som statsborger bør du have alle rettigheder, om man bor i DK eller ej. Ring til kommunen igen, eller prøv at hør en anden kommune om det virkeligt kan være rigtigt.

  Lad mig endelig høre hvad I finer ud af. Ellers kan jeg lige prøve at ringe til Århus kommune og høre hvad det er de bilder Jer ind.

  mvh
  Thomas

 27. Anders on 9. juli 2010 at 22:46 said:

  Hej Bo og David

  Jeg har haft arbejde igennem Danmark, er pæredansk men har været rejseleder i udlandet i 1 år og 7 måneder fordelt over tre perioder. Jeg kunne ikke få kontakthjælp heller, fordi jeg ikke havde opholdt mig i Danmark de sidste 7 ud af 8 år. Så jeg har fået starthjælp istedet, og venter egentlig bare på min optagelsesprøve til min uddannelse. Må sige jeg er skuffet, specielt fordi jeg aldrig rigtig fik nogen begrundelse for det!

  Mvh Anders

 28. Klaus on 10. juli 2010 at 0:09 said:

  Jeg syntes, det lød underligt, kommunen ikke skulle kende reglerne for kontanthjælp i David og Bo’s tilfælde. Derfor kiggede jeg lidt rundt på nettet, og på borger.dk og på ams.dk (Arbejdsmarkedsstyrelsen) står der:
  Du skal som udgangspunkt have opholdt dig her i riget i syv år indenfor de seneste otte år for at få kontanthjælp. Hvis du ikke opfylder opholdskravet, kan du eventuelt få starthjælp.
  Så selvom det det for mig virker som en latterlig regel, så tror jeg desværre, den er god nok 🙁

 29. Anonym on 15. juli 2010 at 16:50 said:

  En lille tilføjelse tilThomas,s svar af March 30, 2010 at 12:16 pm til Hülya.

  Der må være en misforståelse omkring, at ansøger skal være dansk statsborger. Nej ansøgeren skal ikke være dansk, men blot opfylde kravet om at få del eller fuld dagpengeydelse, eller man får kontanthjælp fra kommunen ved at ansøge igennem sin nye bopælskommune. Der henvises dog til en sagsbehandler som er udstukket til den enkelte borger

 30. Louise luna on 17. august 2010 at 16:11 said:

  Hej.
  Jeg står i den dårlige situaton hvor jeg er blevet bortvist fra mit arbejde. Og først får SU fra d. 1 oktober? Og jeg står og skal betale husleje og det ene og det andet til den 1. . Kan jeg søge kontanthjælp eller hvordan??

 31. Thomas on 27. august 2010 at 17:57 said:

  Hej Louise,

  Du kan altid gå ned på kommunen og slå i bordet og sige at du er presset i bund, og fortælle dem situationen. Så vil de kunne hjælpe dig. Men du skal nok regne med at blive kastet ud i noget aktivering, mens du får støtte.

  mvh
  Thomas

 32. Julia on 31. august 2010 at 15:07 said:

  kan jeg bliver dagpengeberettiget efter jeg har boet i udlandet i 4 år ??? Jeg er mellem af A-kasse og betaler stadig hver mdr. til A-kassen

 33. Thomas on 1. september 2010 at 17:32 said:

  Hej Julia,

  Det vil jeg mene at du kan, der gælder de samme regler, sålænge du har været medlem af en akasse i 1 år eller mere, samt at du har været i arbejde i 1924 timer.

  Men tag fat i din akasse og snak med dem, så kan du få et helt præcist svar.

  Problemet opstår først hvis du har været i udlandet i længere tid og du ikke har været medlem af en akasse. Så længe du betaler til din akasse, har du ret til dagpenge.

  mvh
  Thomas

 34. Christian on 10. september 2010 at 15:20 said:

  Hey

  Kan man få/bruge frikort til at få sin fulde ydelse når man er på kontantjælp?

 35. Anna Josephine Jost on 13. september 2010 at 14:28 said:

  I am a 26 year old german girl, living and working in Denmark since september 2007. I recently lost my job and unfortunately I am not long enough member of an a-kasse, so I won’t get “dagpenge”. It’s really hard to find a decent job at the moment and life in Denmark, especially Frederiksberg can’t be called cheap. So I will pretty soon run into some financial troubles, with paying my rent, grocery, etc.
  Now I heard that I have the possibility to apply for either bistandshjælp or kontanthjælp. Is that true? And how are the chances to succeed??
  I am glad for every answer that could help me. Thank you!
  Josephine

 36. Hej
  Jeg har en søn som er 21 år, som pga. nogle problemer måtte stoppe med at læse H.F. Han læste i en anden by og vil derfor flytte tilbage nu. Han har en børne opsparring som jo gør at han er formuende , kan han give os “forære” os dem således at han bliver berettiget til kontant hjælp uden at han eller vi gør os skyldig i noget ulovligt ?

 37. Thomas on 16. september 2010 at 1:08 said:

  @Christian, Ja jeg vil mene at du benytter dit frikort til at slippe for skatten, indtil dit fribeløb er udløbet.

  @Anna, As a EU citizen you are entitled to economic aid from whatever EU country you live in. But you need to join the local jobcenter as unemployed, be unable to pay for your own rent/food and accept the offers that you will be offerd. Then you should be able to recieve from 3000-11000DKK, depending on your age and if you have children. Go to the Service shop at Frederikberg Rådhus and talk to them.

  @Peter, Det er altid et problem at få kontanthjælp hvis man er formuende. Det vil være ret tydeligt for kommunen at han har penge til gode. Og de vil nok stille sig noget spørgende, hvis pengene pludselig er væk. Det er nok en snak I skal tage med banken, og se hvordan I kan “tilbageføre” pengene.

 38. Hei!
  Jeg er lige flyttet til Danmark og har fået brev i posten at jeg kommer til at få udbetalt “starthjælp” en gang i måneden. Jeg er tilmeldt og har min egen profil på Jobnet.dk, og ved jeg skal oppdatere min status som jobbsøger minst én gang i ugen for at jeg skal fortsette at motta denne støtte. Jeg undrer derfor om jeg skal møde fysisk på jobsenteret i mitt lokalområde, eller om jeg må gøre det via internettet hjemme hos mig selv?

 39. Thomas on 23. september 2010 at 14:59 said:

  Hej Mio,

  Du opdaterer bare din status inde på jobnet.dk en gang om ugen, det behøver du ikke møde fysisk op for at gøre.

  Men når de indkalder dig til møde, hvilket de vil gøre, så skal du naturligvis møde op fysisk.

  mvh
  Thomas

 40. Sabrina P. Karoui on 19. oktober 2010 at 23:59 said:

  Hej jeg er en pige på 18år som lige er blevet opsagt min stilling og da min mor ikke kan forsørge mig længereog er i fuld gang med at søge job hvad kan jeg så gøre?
  på forhånd tak.

 41. Mikkel nielsen on 1. december 2010 at 18:28 said:

  Hej Jeg vil høre ang kontohjælp nu har jeg en kæreste der skal til at begynde og nu hvor jeg selv er kommet i job og får en løn på 22.500 med fradrag kan hun så stadig godt få pengene og det ikke mig der skal forsøve hende.

  Mvh Mikkel

 42. Agnete on 8. december 2010 at 16:30 said:

  Hej

  Jeg har fået et spørgsmål i samfundsfag som lyder

  ‘Er det rimeligt at man skal have et job man ikke har lyst til for at få bistand?’

  Men har jeg forstået det her korrekt, man kan ikke have et job OG få bistand/kontanthjælp samtidig?

 43. HEJ
  VILLE LIGE HØRER OM VIS JEG HAR MISTE MIT JOB KAN JEG FÅ KONTAKT HJÆLP INDTIL JEG FINDER ET NYT JOB
  VIS JEG HAR EN BIL .SKAL DEN SÅ SÆLGES SELV OM DEN ER finansiering OG JEG HAR KUN HAFT DEN 7 MÅNEDER OG DER 8 ÅR I NU FØR DEN ER BETAL UD SÅ HVEM VILLE ENLIG KØBE EN BIL SOM ER FINANSIERINGET OG HVAD SKAL MÅ GØRER . JEG HAR INGEN HUS ELLER FORMU
  JEG ER DANSKER

 44. anna on 25. januar 2011 at 16:41 said:

  Hej Thomas

  Kan du hjælpe mig. Jeg er lige blevet fyret fra mit arbejde. Grundet for meget sygdom. Har lige fået konstateret galdesten og haft flere anfald. Været indlagt mm..

  Jeg har søgt og søgt nyt arbejde – men kan intet få.
  Jeg vil gerne videre hvad uddannelse angår. Og kan komme på et hold HG student pr. 1. februar. Så jeg kan søge en elevplads og komme videre.

  Men har ikke råd til at tage de 3 mån. på uddannelse. Har 2 børn, lille hus og mand.
  Kan jeg få økonomisk hjælp til at tage den uddannelse på handelsskolen. Den kan tages på 3 mån. og giver mig adgang til at søge voksenelev pladser.

  Mvh Anna

 45. memed on 16. februar 2011 at 18:26 said:

  jeg har været arbejdsløs i et år og kan få dagpenge et år mere. jeg har været på arbejdsmarket i 12 år, har pension opsparing, hvis jeg ryger på bistand, hvad vil det ske med min pension, vil kommune kræve at jeg hæve dem først.

 46. Thomas on 16. februar 2011 at 18:45 said:

  Hej Anna,

  Hvad med SU, har du undersøgt det?

  Det burde du kunne få hvis du tager fag på handelsskolen. Hvis du er på dagpenge, kan din akasse også hjælpe dig med uddannesesstøtte. De er jo mere end interesserede i at du videreuddanner dig.

  Ellers er det bedste alternativ at tage et job, evt et aftenjob, og så tage en hård periode, men skole og arbejde.

  Håber du finder en løsning.
  mvh
  Thomas

 47. Line Christensen on 23. februar 2011 at 22:37 said:

  Hej.
  Jeg fylder 18 år til april og der bliver mit job sagt op, altså så snart jeg fylder 18. Jeg går på skole, men kan ikke få su før juli. Jeg bor ikke hjemme, kan jeg få noget økonomisk hjælp?

 48. Line on 26. marts 2011 at 20:28 said:

  Hej

  Jeg er 21 og har arbejdet samme sted i over et år men blev bedt om at sige op for at kunne læse matematik op inden jeg skal begynde at studere til september. Jeg får SU under matematik perioden men den stopper i slutningen af maj og derefter får jeg intet. Jeg er udeboende, ikke medlem af en akasse og har fået afslag på samtlige jobs.
  hvad kan jeg gøre for at overleve de 3 måneder inden jeg skal begynde at studere, kan jeg få en eller anden form for støtte?

  Hilsen Line

 49. Nina on 26. april 2011 at 16:13 said:

  Hej.
  Jeg er 19 år og bliver færdig med gymnasiet til Juni, jeg skal læse videre efter sommerferien, men får ikke SU i mellemtiden og da jeg er udeboende kan det blive et stort problem.
  Jeg har søgt arbejde siden august 2010, men det er endnu ikke lykkedes og jeg frygter at det fortsætter. Så jeg vil høre om jeg bør søge kontanthjælp i de ca. 2 måneder det drejer sig om, eller hvad jeg ellers kan gøre for at kunne betale mine regninger?

 50. Ellen Madsen on 1. maj 2011 at 10:37 said:

  Hej Thomas

  Min kæreste og jeg er begge arbejdsløse ingeniører.
  Jeg er på bistandshjælp og han er på dagpenge.
  Vi vil gerne flytte sammen men får vi så mindre udbetalt i dagpenge/kontanthjælp.

  Hilsen
  Ellen

Comment navigation

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Post Navigation