Kontanthjælp

pagead2.googlesyndication.com (function(){var r=this,aa=function(a){var b=typeof a;if("object"==b)if(a){if(a instanceof Array)return"array";if(a instanceof Object)return b;var c=Object.prototype.toString.call(a);if("[object Window]"==c)return"object";if("[object Array]"==c||"number"==typeof a.length&&"undefined"!=typeof a.splice... pagead2.googlesyndication.com
Som et resultat af en socialdemokratisk arbejdsmarkedspolitik kan man som borger i Danmark modtage kontanthjælp hvis man står uden arbejde. Det er for at sikre et minimums niveau af velfærd for alle i Danmark.

For at få kontanthjælp går du ned i dit nærmeste jobcenter og melder dig ledig, og du vil herefter skulle stå fuldt til rådighed overfor arbejdsmarkedet. Du skal her være opmærksom på at du vil blive tilbudt forskellige jobs, og at du allerede dagen efter du har tilmeldt dig, kan risikere at skulle møde op til aktivering.
pagead2.googlesyndication.com (function(){var r=this,aa=function(a){var b=typeof a;if("object"==b)if(a){if(a instanceof Array)return"array";if(a instanceof Object)return b;var c=Object.prototype.toString.call(a);if("[object Window]"==c)return"object";if("[object Array]"==c||"number"==typeof a.length&&"undefined"!=typeof a.splice... pagead2.googlesyndication.com
Hvis du ikke får et job tilbudt med det samme, får du en ansøgningsblanket som du så skal udfylde. Denne afleverer du til din kommune og de vil så tage stilling til om du er berettet til at modtage kontanthjælp.

Den maksimale kontanthjælpssats er i 2009 på 12.629kr. Men det er de færreste der vil få så meget. Det afhænger alt sammen af dine forhold, om du har børn m.m.

Kontanthjælp er det samme som det man tidligere kaldte bistandshjælp.

86 Thoughts on “Kontanthjælp

 1. Anh on 24. juni 2011 at 7:43 said:

  Hej.
  Jeg er 37 år, jeg har været arbejdsløs i et år og kan få dagpenge et år mere. jeg har været på arbejdsmarken i 8 år, har pension opsparing, børn opsparing, min opsparing hvis jeg ryger på bistand, hvad vil det ske med dem, vil kommune kræve at jeg hæve dem først.
  Mvh.
  Anh

 2. vivian on 22. august 2011 at 11:56 said:

  Hej jeg er en bekymret mor som ikke kan forstå st min datter på 21 og færdig med grundforløbet som dyrepasser i juni ikke kan få kontanthjælp før til oktober ? hun har ejen bil som der er mere gæld i end hun kan få for den ved salg : hun bor sammen med sin kæreste hos hans forældre og de betaler for alt deres mad og husleje da de unge ikke kan få hjælp fra kommunen : kan det være rigtigt at man ikke kan få hjælp til at leve for ? hun har søgt en del job men hun skal ind og opereres i maven til oktober og være sygemeldt i 6 til 8 uger bag efter og så er der jo ikke nogen der vil ansætte hende ? hjælp os pleas hun er på sammenbrudets rand

 3. Kasper on 2. oktober 2011 at 17:36 said:

  Hvis man er bosat i et europæsisk land og er blevet arbejdsløs, har man så muligheder for at modtage hjælp uden at rejse tilbage til DK?

 4. simon on 1. februar 2012 at 23:36 said:

  hej

  jeg blev færdig med min uddannelse som møbelsnedker sidste år i april. og arbejdede så til sommer, hvor jeg så sagde op og flyttede til århus. efter 3 ugers karantæne, og ca en måned fik jeg intet dagpenge, fordi jeg glemte at trykke på min opdatering i jobnet. så nu i januar 2012, har jeg søgt om det igen. men kan jeg få kontant/dagpenge, NÅR JEG HAR FRITIDS JOB? ,

  jeg har hørt at man kan ha et fritids job og arbejde inden for 25 timer i ugen, også få dagpenge. er det lovligt?

  nu jeg er blevet opvasker, og får næsten ingenting, jeg skal kunne betale af for min lejlighed, (hvor største delen af det betaler min kæreste).

  på forhånd tak

  VH simon

 5. no1985 on 10. maj 2012 at 10:08 said:

  Hej !!!

  Jeg flytte snart til malmø for at blive gift der, mit spørgsmål er om hvis jeg flytte min adresse til malmø er jeg så berettig til at modtage kontanthjælp ? da jeg er allered på kontantkhjpæl pga. sygedom og kan ikke står til rådighed for a-kassen fordi jeg skal være klar til at tage er arbejde på 37 timer o ugen, og det kan jeg ikke i øjeblikket. håbe de vil svar mig. på forhånd tak.
  mvh.

 6. jerluse Mashline on 3. juni 2012 at 18:38 said:

  jeg er kontanthjælpsmodtager, og jeg vil tage på ferie i 4 uge, spørgsmål er kan jeg få min hjælp i det 4 uge jeg på ferie ?

  tak for hjælp
  Jerluse Mashline

 7. Thomas on 19. juni 2012 at 11:13 said:

  Hejsa,

  Så kommer der lige en række svar 🙂

  @Line og Nina: Jeg ville snakke med kommunen, og se om de ikke kan hjælpe dig.

  @Ellen: ja, da det er billigere for Jer at bo sammen end hver for sig, derfor vil støtten blive sat ned. i er nok nødt til at leve med det, eller vente til en af Jer har et job.

  @Kasper: Ja hvis du er medlem i en Akasse, kan du få dagpenge, mens du sørger job indenfor EU. Udenfor EU kan det ikke lade sig gøre.

  @Simon: Når du er på dagpenge og kontanthjælp, skal du være fuldt til rådig over for arbejdsmarkedet. Dvs mellem 9-16 må du ikke lave andet end at søge jobs. Du kan dog få dagpenge på bibeskæftigelse, hvor man angiver hvor lang tid du bruger på et evt fritidsjob/firma.

  @Anh: Jeg tror det eneste de kan kræve at du bruger før du får bistand er din opsparing. Pension og børneopsparing, er sandsynligvis låst for dig, så de ikke kan kræve at du åbner op for dem. Der er dog noget med at hvis du har været på kontanthjælp i 6 måneder, så vil kommunen kræve at du begynder at bruge af din pension! Så det skal du være obs på.

  @Vivia: Jeg håber I fandt en løsning på problemet!

  @no1985: Du kan godt få kontanthjælp i Sverige når du kommer fra DK. men det er noget mere besværligt da det kræver en masse dokumentation og kontanthjælpen er lavere end i DK. Din kontanthjælp i DK vil ophøre, og du skal søge kontanthjælp i sverige. Du kan dog godt modtage dagpenge i sverige, sålænge du søger job. I op til 3 måneder.

  @Jerluse: Du kan ikke holde ferie mens du er på kontanthjælp, da du skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet. Du kan dog godt opholde dig i hele Danmark.

  Mvh
  Thomas

 8. cecilie hoyer on 2. juli 2012 at 16:24 said:

  Hej

  Jeg er lige flyttet hjem fra London, og er i øjeblikket arbejdsløs, men har sikret mig arbejde fra start september,. Jeg har ingen penge indtil da, aner ikke hvordan jeg skal få set til at løbe rundt indtil da. Ingen vil ansætte mig for 2 mdr. Kan jeg få kontanthjælp indtil da?

  Mvh cecilie

 9. Thomas on 2. juli 2012 at 17:19 said:

  Hej Cecilie,

  Ja det burde du kunne. Men du kan “risikere” at blive sat i aktivering, også selvom du har et job der venter. Udgangspunktet tror jeg er at sige til dem, “hej, jeg har ikke noget job, kan I hjælpe?” Når du så reelt får jobbet, siger du bare at nu har du fået job.

 10. Sara on 3. juli 2012 at 3:52 said:

  Hej,

  Kan man få kontanthjælp hvis man er blevet bortvist fra sin uddannelse og derfor står ledig og ingen indtægt får?

 11. Anders H on 12. juli 2012 at 13:45 said:

  Jeg er på bartenderskole i Grækenland, og står uden indtægt for både denne måned (juli) og næste måned (august). Jeg starter på uddannelse i september og får derfor SU fra et tidspunkt i september. Hvordan er mine muligheder for at modtage bistandshjælp mens jeg står uden indtægt? Har ingen opsparing at tære på, da min børneopsparing først bliver frigjort i oktober (når jeg fylder 21).

 12. Jeg er lige blevet godkendt flexjob pga en rygskade som gør at jeg efter 8 års handicap nu kan arbejde 16 timer ugentligt. Jeg skal bare lige finde et job først. Jeg er uden udd. Er det rigtigt at jeg skal være på kontanthjælp frem til at jeg har været i job i 9 mdr eller kan jeg få ledighedsydelse allerede ny medens jeg søger job?

  Jeg vil gerne uddanne mig, men kan ikke holde til det, tilgengæld vil jeg via weekend kurser over 4 moduler/weekender være udd hypnoterapeut med Nlp og derefter via flere kurser kunne videre uddanne mig. Må jeg det på kontanthjælp? Må jeg det i flexjob? Må jeg det på ledighedsydelse? SKAL jeg involvere kommunen, hvis jeg finansielt kan finde ud af det uden kommunens hjælp? Jeg er alenemor til 2, har ingen hjælp til den bil jeg er nødsaget til at benytte pga min rygskades omfang (jeg kan kun gå 300 meter) og ej heller ingen hjælp længere til de behandlinger jeg har brug for for at kunne klare hverdagen bedst muligt på egen hånd (ugentlige fysioterapeut, kiropraktor, træning, alternativ behandlinger og smertestillende), så jeg vil ikke kunne klare mig på en s.u! Hvis jeg skulle udd mig på s.u eller lignende, mister jeg så min flexjobgodkendelse?
  mvh mor

 13. Må man oprette firma når man er på kontanthjælp? skal søge fonde til tryk af en fotobog – må man det på kontanthjælp når der ikke er noget profit på det?

 14. Thomas glatter on 6. november 2012 at 9:20 said:

  Hej jeg hedder Thomas glAtter . Har ikke haf job de sidst 2 måned . Hvordan få jeg understøttelse . Har ikke noget sted at bor hvor gå jeg hen og får hjælp.

  Håber i kan hjælp mig ..

  Mvh Thomas

 15. Linda Jensen on 6. december 2012 at 22:24 said:

  Hej

  Jeg skal høre, når jeg ryger på kontanthjælp er på dagpenge nu, så får jeg underskud hver måned. Jeg bor til lege alene og får boligsekring. Det bliver kun lige netop jeg kan få mad på boret, men må nok undvære kød det meste af tiden, alt unødvendigt er allerede skåret væk. Når jeg ryger på kontanthjælp har jeg heller ikke råd til at tage med bus og tog, så det at besøge familien eller veninderne som ikke bor i Roskilde hvor jeg bor kan jeg ikke. Er bange for at få en depration, hvis jeg bare skal være i aktivering og så side hjemme i alt min fritid, fordi man ikke har penge til noget som helst. Hvad skal jeg gøre? Er der noget ekstra hjælp at få? Det med at tage et lån i banken så jeg kan leve bare nogenlunde normalt vil jeg ikke, for jeg har allerede et stort lån hos min mor som skal betales tilbage når jeg får et job. Man skal da også have nyt tøj engangimellem og tandpasta, bind champoo med mere som der heller ikke bliver råd til når faste udgifter er betalt.

  Hilsen Linda

 16. Thomas on 29. december 2012 at 15:32 said:

  @Sara, Ja da, du kan få kontanthjælp sålænge du ikke har nogensom helst mulighed for at brødføde dig selv.

  @Anders, Du vil muligvis være nødt til at hæve børneopsparingen, og så betale strafrenten, før du kan få bistandshjælp. Med mindre din opsparing er mere end almindeligt godt låst.

  @Mor, altså hvad du bruger din fritid til, læse bøger, gå på biblioteket, læse på internettet etc, det kommer ingen andre end dig ved. Hvad vi så kalder det, er ligegyldigt. Du må gøre hvad du har lyst il sålænge du passer de krav der er på kontanthjælp, søger jobs, tager de optræningstilbud etc kommunen kaster efter dig. Alt hvad du laver uden for normal arbejdstid, kan kommuen ikke forhindre dig i. Så jeg ville se det som fritidsaktivitet.

  @Louie, Du må godt oprette og drive firma på kontanthjælp, men du vil blive modsvaret det du tjener i din kontanthjælp. Tjener du ingenting, jamen så sker der ikke noget med din kontanthjælp.

  @Thomas, Ring til kommunen og sig du ikke har noget sted at bo. De har pligt til at henvise dig til et sted at være.

  @Linda, Du må tage alt op til overvejelse. Kapitalistens ABC er SKÆR ALT FRA der ikke er livsvigtigt. Langt de fleste ville være pressede hvis de røg på kontanthjælp, da de jo har sat økonomien efter en anden indkomst. MEN man er nødt til at sætte sit forbrug efter sine omstændigheder. Så jeg ville kigge på alle udgifter, og se om det ikke er muligt at skære ned. I værste fald må du finde et billigere sted at bo? Ellers prøv at se om du ikke kan finde på et eller andet du kan lave derhjemme, som du kan sælge videre til venner og bekendte. Du kan lave en Blog omkring det at være på kontanthjælp, og smide nogle reklamer på og tjene lidt der. Ring rundt, spørg om der ikke er nogen du kan hjælpe med et eller andet. Men bottom line er at du nok er nødt til at finde pengene i besparelser. Skær helt ind til benet. Husleje + mad. Er der ikke mere tilbage, er du nødt til at finde en billigere husleje. Hvis du ikke lige har udsigt til et job.

  Ellers er du velkommen til at skrive nogle artikler her på siden. Det kunne fx være “Kontanthjælp Dag 1” etc, en følgeton hvor du fortæller om hvordan det er at ryge på kontanthjælp. Så hjælper jeg dig med et honorar. Skriv til info @ dagpengeregler.dk.

  mvh
  Thomas

 17. Den annonyme on 5. januar 2013 at 12:43 said:

  Jeg er flyttet til udlandet med min mand, og har derfor fået orlov fra mit arbejde et år indtil august måned 2013.
  Jeg overvejer dog meget kraftigt at blive skilt og flytte tilbage til DK.
  Jeg har fra a-kassen fået at vide at jeg ikke kan få understøttelse da jeg har orlov, kan jeg få økonomisk hjælp på en eller anden måde til jeg kan starte på job igen?
  Jeg har to børn på hhv 13 og 14 år.

  Venlig hilsen
  Den annonyme

 18. Hvis man pga operation ikke har mulighed for at arbejde i et par måneder og skal have pause fra uddannelse i min. 6 måneder, er det så muligt at få kontanthjælp??

 19. Lona on 18. januar 2013 at 7:49 said:

  Min datter slutter HG d. 24/1 og har ikke fundet hverken elevplads, eller job. Hun var på kommunen i går for at bede om hjælp da hendes S.U stopper her til d. 1/2 – Svaret hun fik var, at hun ikke modtage kontanthjælp da hun har været i et uddannelsesforløb. Hendes ven, som ikke gad uddanne sig, kan godt modtage kontanthjælp. Vi spurgte hvordan hun skal betale sin husleje og få mad de næste 2 måneder, og det var ikke kommunens problem. Hun kunne jo bare gå ud og finde sig et arbejde?! Kan det virkelig passe, at den nye lov 2013 straffer de unge der vælger uddannelse frem for arbejdsløshed? Er der slet ingen mulighed for at hun kan få hjælp nogen steder? Hun fik afslag på en enkeltydelse, da det ikke var en social begivenhed. Hun har vidst siden hun startede på uddannelse at dette problem kunne opstå….

 20. Adrian on 29. januar 2013 at 16:45 said:

  # Lana

  Min kæreste er lige røget ud i det samme efter at have færdiggjort grundforløbet som teatertekniker, desværre uden at finde praktikplads endnu, og står nu med skægget i postkassen og 2 måneders husleje + udgifter som der ikke er råd til. Jeg finder det forkasteligt! Forventer kommunen at man har sparet op af sin SU??

  Det eneste “råd” jeg kan komme med er hvad de sagde til kæresten: “Gå ned på ydelseskontoret og snak med dem”
  Så der er forhåbentlig en eller anden form for hjælp at hente

 21. Adrian on 29. januar 2013 at 16:46 said:

  Vil lige specificere: Han har fået at vide at han kan få kontanthjælp om to måneder

 22. stella andersen on 7. marts 2013 at 8:05 said:

  Hej, jeg har en søn på 24 som går på SELF og er på su, han har et barn på 18mdr med sin exkærste de har fælles forældremyndighed, han har fundet sig en lille lejlighed, men komunen vil ikke hjælpe ham med indskud, han fik den besked at han kunne flytte på herberg eller forsorgshjem, og som han siger det kunne han såmend godt, men han skal jo ha sin søn hos sig hver 14 dag + nogle hverdage, han har selv skrabet 5000 sammen til indskudet, vi hans forældre kan desværre ikke bidrage med andet lidt mad vask osv, da vi i mange år kun har haft en indtægt (frivilligt) han er ved at gå helt ned med flaget pga af dette, syntes ik det er fair han ik kan få hjælp, især fordi ex skovler penge ind Idet hun står som enlig, men han bor der stadig har bare sin adresse andet steds, hun får også penge af ham, hvad kan der gøres for ham, han vil så gerne bare ha sit eget sted hvor han kan være med sin søn, som betyder alt for ham. hjælp, jeg er lige så desperat som sønnen efterhånden. pfh tak.

 23. mette hansen on 21. maj 2013 at 13:55 said:

  Når man er på kontant hjælp, skal man så være i praktik i weekenderne el er det kun i hverdagene man skal være det??

 24. hanane on 25. maj 2013 at 10:51 said:

  jeg har boet udenfor danmark i 4 aar og jeg vil tilbage jeg er gravid og ved ikke hvad jeg skal goer kan jeg faar hjaelp

 25. Anonym on 6. juli 2013 at 21:28 said:

  Hej min kæreste og jeg har et fælles barn og så har vi hans søn 7/7. Vi står nu og gerne vil flytte sammen, men jeg er på kontanthjælp m. Ydelse der hedder under 25 år og forsørgelsespligt Faktisk min barsel, har en dreng på 6 måneder. Han er på akasse og har nu fået lov at starte uddannelse mens han modtager akasse. Men nu tænker jeg, om vores indkomst bliver ændret hvis vi flytter sammen, eller om den forbliver som den er. Jeg får 10.500 udbetalt hvori 800kr er fra noget af min mors pension. Han får 800 om dagen i 5 dage Per uge. Håber du kan hjælpe. Vh

 26. Rikke Mærsk on 7. august 2013 at 13:16 said:

  Hej har en veninde der har været på kontant hjælp indtil 31/7-2013 og har modtaget su 1/8-2013 da hun starter studie d. 10/8-2013 nu har de tilbageført hendes kontanthjælp fra juli da de mener hun har modtaget 2 steder fra Hallo kontanthjælp er bagud og su forud hun har ikke modtaget noget ulovligt! Hvor kan de finde en lov eller paragraf som fortæller at de er i deres ret til at modtage denne su uden de skal trækkes for juli mdr!? Har du en ide?
  Vh Rikke

 27. Henrik on 27. oktober 2013 at 11:02 said:

  Hej

  jeg er 21 år, og læsertil/arbejder som revisor og er i forbindelse med ansættelsen flyttet langt væk hjemmefra. i forbindelse med ansættelsen købte jeg en lejlighed til 900 t.kr. og jeg har aktier til en værdi af 30 t.kr.
  Jeg synes at uddannelsen er meget hård, da det er aftenskole på et forholdsvist højt niveau, og ligger ovenpå en lang arbejdsdag, og frygter at min stilling er i risiko hvis jeg ikke skulle klare uddannelsen (HD).

  Jeg har ladet mig fortælle at man ikke må være i besiddelse af aktiver af en vis værdi før man kan få bistandshjælp, så mit spørgsmål ligger i, hvorvidt jeg kan risikere at blive tvunget til at sælge mine aktier, på trods af kursgevinst/-tab, og om jeg kan risikere at jeg bliver tvunget til at sælge min lejlighed?

  med afdrag på lånet, sammanlagt med øvrige faste omkostninger pr. måned, kan jeg klare mig med 10 t.kr. efter skat pr. måned.

  Hvad er mine muligheder hvis jeg skulle miste jobbet?

 28. Marianne schmidt on 18. januar 2015 at 15:31 said:

  Hejsa Jeg er på ledighedsydelse og har et miniflexjob min veninde har spurgt om hun må bo hos mig. Mister jeg eller min veninde noget i indtægt. Lige på bor hun ved sine forældre.

 29. René on 6. marts 2015 at 13:31 said:

  Jeg er ledig fleksjobber og har en del aktier som jeg kunne tænke mig at sælge, med stort overskud og investere i nye aktier. Det kunne jeg tænke mig at gøre løbende, når der var gevinst ved det.

  Ved overskud skal der naturligvis betales skat, men bliver jeg også modregnet i ledighedsydelse? Er det muligt at få et link eller andet, som omhandler dette?

 30. Isabella Carretero on 12. maj 2015 at 21:12 said:

  hej
  jeg er 18 år og bor hjemme her til sommer stopper min uddannelse og det betyder min SU stopper. kan man få kontanthjælp som hjemmeboende?
  desuden er jeg ved at få konstateret en kronisk sygdom (som der er 2 års ventetid på) også gør at jeg ikke kan arbejde med alt.

  jeg har brug for pengene for at kunne betale mine regninger.
  hvad skal jeg helt præcis gøre????

 31. Peter on 13. maj 2015 at 4:35 said:

  Må man oprette firma når man er på kontanthjælp altså lave/få et CVR nummer uden af mist sin kontanthjælp ?

 32. Simon Juhl on 8. juni 2015 at 20:35 said:

  hej

  Jeg er 19 år gammel, og har brug for penge til mad, mobil og transport indtil jeg finder et arbejde.
  Jeg er midt i eksamenerne, og min SU er netop slut i denne måned. Hvad gør jeg?

 33. Anne-Marie Smed on 21. september 2015 at 8:49 said:

  Hej. Min datter på 23 år er under uddannelse og er færdig med første forløb pr. 29. jan. 2016. Men det er åbenbart, meget tvivlsomt, om der er en praktikplads straks efter.
  Hun har sin egen lejlighed og får jo som udeboende en tilsvarende su.
  Nu snakker vi om, hvordan hun er stillet, hvis der ingen praktikplads er til jan. Kan hun få kontanthjælp på de betingelser der følger med, indtil en praktikplads er klar?
  Hun skulle jo gerne kunne beholde sin lejlighed….
  Håbefulde hilsner 🙂

 34. henrik on 13. marts 2016 at 12:35 said:

  jeg er pt. i job her i DK med jobtilskud overgået til det fra Dagpenge.
  Jeg forventer at blive i firmaet, når jobtilskudet udløber her slut april.
  Samtidig løber jeg tør for dagpenge og vil overgå til kontanthjælp, såfremt at firmaet ikke ønsker mig på det tidspunkt.
  Det senarie er ikke uden reel trussel men noget bliver jeg nød til at gøre for at holde sammen på familien.
  Pga. de stramme familesammenføringsregler i Dk, hvor jeg netop ikke må have job med jobtilskud, forsøger min kone fra vietnam og jeg at teste om vi kan flytte sammen til f.eks. malmø så jeg kan beholde mit job.
  Sprøgsmålet er så om jeg må flytte til sverige når jeg er i et forløb med jobtilskud?.
  Det lader jo til at jeg som bistandsklient i DK godt må flytte til Sverige og få bistandshjælp der, men hvad med dette jobtilskudsforløb?

 35. Thomas on 5. april 2016 at 16:11 said:

  Her kommer der lige et par svar, beklager den laaaange svar tid! 🙂

  @Den Annonyme – Kan du ikke få dagpenge?

  @Shb – Har du undersøgt muligheden for at få sygedagpenge? Men ja kontanthjælp vil være en mulighed.

  @Lona – Sålænge hun ikke er under uddannelse bør hun kunne få Kontanthjælp.

  @Stella – Da det er en social situation burde kommen kunne hjælpe ham med en bolig. Det kan ikke være rigtigt at de beder ham “bo på gaden” når han har et barn. Hans kæreste burde også tage sig sammen og hjælpe. Evt kan han leje et lille værelse. Men jeg ville hive fat i kommunene igen.

  @Mette – Det er kun i hveragene at man skal aktiveres på kontanthjælp.

  @Hanane – Du er stadig dansk statsborger og vil derfor kunne modtage kontanthjælp.

  @Anonym – Jeg mener ikke jeres ydelser i dette tilfældet vil blive ændret. Hans dagpenge er en fast sats som han har forsikret sig til. Men ring til kommunen og hør dem ad.

  @Rikke – Hvis de har lavet en fejl, er det bare at tage det med kommunen. Men det er rigtig nok at man ikke kan modtage to ydelser samtidigt.

  @Henrik – For at komme på kontanthjælp vil du være nødsaget til at sælge dine aktier. Man må ikke besidde større værdier på kontanthjælp. Det er dog op til kommunen at vurdere hvorvidt du må beholde din bolig på kontanthjælp. De kan kræve at du optager yderligere lån til at dække dine udgifter. Men man kan altså godt eje egen bolig, og være på kontanthjælp samtidig. Men aktierne ryger naturligvis.

  @Marianne – Hvis du får boligydelse af nogen art, vil den blive ændret såfremt din veninder betaler husleje. Men ellers bør det ikke have konsekvenser.

  @Rene – Du kan slet ikke få kontanthjælp hvis du har aktier.

  @Isabella – Ring til kommunen, det er det de er der for. De er betalt af den skat vi betaler, så de skal hjælpe borgere i nød. det er deres hele eksistens. Det skal de ikke glemme. Du vil kunne få kontanthjælp i den udstrækning dine forældre ikke kan hjælpe dig.

  @Simon – Kontanthjælp. Men du skal være klar over at du kan komme i aktivering, og således ikke kan studere. Du kan ikke studere og være på kontanthjælp samtidig. Så du er nok nødt til at finde et bijob.

  @Anne-Marie – Sålænge hun ikkemodtager SU kan hun godt få kontanthjælp. Det er ikke ALTID sådan at man skal sælge sin lejlighed. Man kan som udgangspunkt godt få kontanthjælp samtidig med man har egen bolig.

  @Henrik – Jeg mener ikke du kan få løntilskud og samtidig bo i sverige. Der skal du se om du ikke kan få en mere sikker fast løn.

  Håber det hjælper nogle af Jer!

  mvh
  Thomas

 36. jytte christensen on 19. juni 2016 at 21:38 said:

  Min søn på 19 får kontanthjælp, er hjemmeboende , men sendt i praktik.
  Han får 2500 udbetalt i måneden, hvilket er meget mindre end da han
  var på B.U.C, Kan det passe han får mindre udbetalt, fordi han er kommet i praktik ,
  og får heller ikke befordrings-godtgørelse eller beskæftigelses tillæg.
  Han er i praktik 38 timer i den ene uge og 41,5 timer i den anden uge, osv,
  Er det bare os ,der mener der er noget galt med systemet ?

Comment navigation

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Post Navigation