Dagpenge og rejse

pagead2.googlesyndication.com (function(){var r=this,aa=function(a){var b=typeof a;if("object"==b)if(a){if(a instanceof Array)return"array";if(a instanceof Object)return b;var c=Object.prototype.toString.call(a);if("[object Window]"==c)return"object";if("[object Array]"==c||"number"==typeof a.length&&"undefined"!=typeof a.splice... pagead2.googlesyndication.com
Er du ledig, og modtager du dagpenge, så kan du ikke uden videre tage ud at rejse. En af reglerne for at kunne modtage dagpenge er, at du skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet. Med dette er det underforstået, at du skal kunne reagere på et jobtilbud med dags varsel. Derfor kan du ikke uden videre rejse udenlands i mere end én dag, da du så ikke har mulighed for at tjekke din post dagligt og møde på arbejde dagen efter. Hvis du alligevel rejser og bliver indkaldt til møder, samtaler eller job, mens du er væk og derfor ikke kan møde op, risikerer du en karantæne, der nedsætter dine dagpenge.
pagead2.googlesyndication.com (function(){var r=this,aa=function(a){var b=typeof a;if("object"==b)if(a){if(a instanceof Array)return"array";if(a instanceof Object)return b;var c=Object.prototype.toString.call(a);if("[object Window]"==c)return"object";if("[object Array]"==c||"number"==typeof a.length&&"undefined"!=typeof a.splice... pagead2.googlesyndication.com
Du har dog mulighed for at flytte din adresse i en periode, hvis du ønsker at tilbringe noget tid i eksempelvis sommerhus. Kravet er bare, at du stadig er aktivt søgende og ellers opfylder de generelle pligter som dagpengemodtager. Adresseændringen skal meldes direkte til a-kassen og Jobcenteret.

For at du lovligt kan rejse, skal du meddele det til Jobcenteret 14 dage før, du har planlagt at rejse og din a-kasse én dag før, du rejser. Der må imidlertid ikke foreligge aftalte mødedatoer eller andre pligter, der skal opfyldes, i den periode, du ønsker at rejse. Hvis dette skulle ske, må du udsætte din rejse.

6 Thoughts on “Dagpenge og rejse

 1. Linus on 12. juni 2012 at 17:21 said:

  Hej.

  Jeg har et lidt “tricky” spørgsmål. Det drejer sig om en længere rejse jeg har drømt om i mange år. Men I skal lige have detaljerne:

  Min uddannelse er en intern og meget specifik uddannelse som kun kan bruges i en snæver branche. Da vores arbejdsplads forsvinder om nogle år, har jeg gjort op med mig selv at jeg vil bruge den uundgåelige forandring til at læse noget helt andet.

  Som det ser ud nu, vil der mellem vores opsigelsestermin og studiestart gå ca. 5½ måneder. Optagelse på studiet burde ikke være nogen hurdle, der er fri adgang.

  Er det fuldstændig gak at gå ud fra, at min a-kasse bare vil sige “ok, vi ved at det her står på i 5½ måned, og herefter har Du noget Du skal, så gå Du bare og forbered Dig på studiet”? I aner nok hvor jeg vil hen af.

  Det er korrekt at jeg bare kunne stå på fabrik som sommerafløser, eller lignende. Og jeg vil heller ikke rodes ud i noget hvor jeg kommer til at lyve “nej jeg er desværre syg på den dag hvor der er ansøgningskursus” når jeg i virkeligheden sidder i Indien. Spørgsmålet er mere hvorvidt kassen interesserer sig for hvad jeg laver i de 5½ måneder, når enden på min dagpengeperiode er til at afse. Hvis de er knivskarpe til at sende en i aktivering og på maskinskrivningskursus på trods af at man har sørget for videre fremtidsplaner, så må jeg selvfølgelig bare selv finansiere de måneder. Men hvis de ikke bruger ressourcer på én alligevel i den forholdsvis korte tid, så ville det jo næsten være synd at sidde derhjemme og glo?

  Erfaringer?

 2. Thomas on 19. juni 2012 at 11:16 said:

  Hej Linus,

  Der er mange der står i din situation. De er medlem af en akasse og har ikke noget job, men ved at der “måske” er noget til dem om 6 måneder. De er lige så berettiget til dagpenge som alle andre. De og du skal imidlertid søge 2 stillinger om ugen, og være fuldt til rådighed som alle andre dagpengemodtagere.

  Når du så starter igen, melder afmelder du dig som ledig.

  mvh
  Thomas

 3. Marie Suurballe Larsen on 22. april 2014 at 17:27 said:

  Er det rigtigt forstået, at man må rejse væk så længe man vil, så længe det er meldt til a-kasse og jobcenter senest 14 dage inden afrejse? Så man kan fx godt tage på en 4 måneder lang rejse og så blot melde sig ledig igen efter endt rejse og hjemkomst og herefter igen modtage dagpenge?

 4. Thomas on 22. april 2014 at 18:48 said:

  Hej Marie,

  Jeg har faktisk netop checket med min egen A Kasse (CA). Og man kan godt begynde på dagpenge, stoppe igen, tage ud at rejse, og så starte op på dagpenge igen når man kommer hjem. Ihvertfald sålænge man ikke er længere tid væk end 12 måneder, og man har mere dagpenge til gode.

  Man kan formentlig godt være længere tid væk, men jeg ved med sikkerhed at de 12 måneder, godt kan lade sig gøre.

  mvh
  Thomas

 5. Martin Pedersen on 21. november 2014 at 17:04 said:

  Hej – et spørgsmål om dagpengeret.

  Kan det passe, at man ikke må rejse til udlandet i flere dage ad gangen, selvom man kun rejser i helligdage?

  Mvh Martin

 6. Samar on 17. juni 2016 at 0:51 said:

  Hej

  Kan jeg rejse selvom jeg modtager dagpenge?

  Jeg vil gerne søge job i udlandet i en måned ?
  Skal jeg så afmelde mig fra a-kasse? Kan jeg så melde mig ind igen efter en måned ?
  Jeg har svært ved at finde job.

  kh Samar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Post Navigation