Dagpenge og firma

pagead2.googlesyndication.com (function(){var r=this,aa=function(a){var b=typeof a;if("object"==b)if(a){if(a instanceof Array)return"array";if(a instanceof Object)return b;var c=Object.prototype.toString.call(a);if("[object Window]"==c)return"object";if("[object Array]"==c||"number"==typeof a.length&&"undefined"!=typeof a.splice... pagead2.googlesyndication.com
Du kan godt modtage dagpenge som selvstændig, og således også selvom du har et firma. Jeg har hørt historier om folk der var nødt til at lukke firmaet og afvikle al aktivitet, med en masse problemer til følge med deres akasse.

Men dette er altså ikke tilfældet. Som selvstændig kan du modtage dagpenge i op til 72 uger. Du kan endda arbejde med dit firma i den jobkanon som man kan komme i aktivering hos. Mod at man søger efter nye kunder, det svarer jo til at søge arbejde.

Du skal dog stadig melde dig ledig i dit lokale jobcenter, og dertil huske at angive hvor mange timer du bruger på dit firma om ugen. Du skriver også under på at du står fuldt til rådighed for arbejdsmarkedet. Dvs. din arbejdstid i firmaet mens du er på dagpenge, skal ske udenfor 9-17 i hverdagene.
pagead2.googlesyndication.com (function(){var r=this,aa=function(a){var b=typeof a;if("object"==b)if(a){if(a instanceof Array)return"array";if(a instanceof Object)return b;var c=Object.prototype.toString.call(a);if("[object Window]"==c)return"object";if("[object Array]"==c||"number"==typeof a.length&&"undefined"!=typeof a.splice... pagead2.googlesyndication.com
Selvom du har et firma og modtager dagpenge, skal du være opmærksom på at du stadig kan risikere at komme i aktivering efter 3 eller 6 måneder. Desuden skal du som alle andre dagpengemodtagere møde op til møderne både i jobcenteret og hos din såkaldte anden aktør.

Der er således ikke så meget forskel på at modtage dagpenge med eller uden et firma. Du skal altså bare oplyse din aktivitet samt huske at du kun har 72 uger, før du bliver nødt til at lukke firmaet, for at få flere dagpenge. Hvis du skal bruge et regnskabsprogram til dit firma, kan du her læse om hvad du bør overveje. Valg af regnskabsprogram.

7 Thoughts on “Dagpenge og firma

 1. Louise G. Gutman on 12. december 2010 at 9:34 said:

  Hej Thomas og alle andre, som måtte lukke sit firma.
  Efter 1 års kamp, måtte jeg endelig lukke mit firma slut august i år.
  Nu kæmper jeg for at kunne få tilladelse til at arbejde nogle timer, når nogen vil have min hjælp.
  Min A-kasse siger NEJ, fordi jeg har været selvstændig.
  Har du erfaret problemet og ved hvordan man skal gribe det an, så vil jeg være meget taknemlig.
  På forhånd tak.
  Louise G.

 2. michael on 31. december 2010 at 17:48 said:

  hey, herlig hjemmeside, hvor tingende er skåret ud i pap 😉

  Jeg har dog et spørgsmål til regler når man får dagpenge OG blogger (uden at tjene penge på det med feks adsense som du gør her):

  Må man have en blog/hjemmeside om feks teknik og andre nørd ting, hvor man laver ting man giver væk som software (opensource), e-guider, video guider osv om alt muligt man går og makker med OG lave kommentarer og links rundt omkring på nettet til sin egen blog (for trafik)?

  På forhånd tak, godt nytår

  mvh

 3. Jørgen Steffensen on 13. februar 2011 at 20:03 said:

  Hej Thomas!

  Efter at have læst dit indlæg om at selvstændige kan få dagpenge, har jeg kontaktet min a-kasse ASE , de siger at det kan man ikke. De eneste der kan få er fiskere, under særlig strenge isvintre.

  Mvh. Jørgen

 4. Thomas on 13. april 2011 at 1:28 said:

  Hej med Jer,

  Først og fremmest kan jeg sige at jeg selv har modtaget dagpenge med bibeskæftigelse. Dette er muligt så længe man arbejder uden for normal arbejdstid og angiver hvor mange timer om ugen man bruger på det.

  Det hele står og falder på om man er tilgængelig for et almindeligt arbejde, som akassen prøver at finde til dig.

  Grænsen mellem hvad der er hobby og hvad der er forretning er svær. Men du kan jo spørge dig selv. Er det en hobby? Hvis svaret er ja, så er det det jo nok. Men altså ring til din akassen og spørg hvad der er ok. De er venlige.

  Min Akasse var iøvrigt CA. Ingen problemer med at køre firma ved siden af, sålænge man følger reglerne.

 5. Marie Hesseldahl on 16. januar 2012 at 16:32 said:

  Hej Thomas.

  Ved godt jeg skriver på en gammel tråd, men håber dog du alligevel svare :-). Jeg har fået den besked fra A-kassen at så længe det er en bibeskæftigelse (som de skal vurdere er korrekt) og jeg vil stå fuldt til rådighed for fuldtidsarbejde er jeg berettiget til dagpenge dog minus den tid jeg bruger på firmaet.

  Mit spørgsmål er så om de gjorde det samme ved dig og hvordan de tager stilling til om det er en hobby virksomhed og hvordan de vurdere hvor mange timer firmaet krøver pr. mdr. som så skal trækkes fra dagpengene?

  Har omsætningen ikke nogen indflydelse på dagpengene?

 6. Thomas on 16. januar 2012 at 16:36 said:

  Hej Marie,

  Det er ikke din omsætning de ser på, men derimod de timer du bruger i virksomheden.

  Så du skal bare skrive de timer du bruger, og så vil de trække de timer fra i dine dagpenge.

  du skal naturligvis kunne sandsynliggøre at du er fuldt til rådighed.

  God vind!

 7. Hej Thomas.

  De tager også stilling til beløbet, i det om fang du tjener mere end du bruger af timer.
  Jeg kan via network Lave 187.000,- uden selv at have brugt så meget som en time på det,
  Så regner de ud efter en sats, som hedder 209,- pr. time

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Post Navigation