Dagpenge eller Kontanthjælp

pagead2.googlesyndication.com (function(){var r=this,aa=function(a){var b=typeof a;if("object"==b)if(a){if(a instanceof Array)return"array";if(a instanceof Object)return b;var c=Object.prototype.toString.call(a);if("[object Window]"==c)return"object";if("[object Array]"==c||"number"==typeof a.length&&"undefined"!=typeof a.splice... pagead2.googlesyndication.com
De fleste danskere kan få kontanthjælp. Det kan du også, hvis du mister arbejde og i den forbindelse ikke er i stand til at forsøge dig selv eller din familie. Du skal søge om det hos kommunen, og du skal henvende dig til jobcenteret og melde dig ledig. Du skal desuden stå til rådighed for arbejdsmarkedet og være jobsøgende. Kontanthjælp kan modtages, selvom du ikke er medlem af en a-kasse.

Her er det vigtigt at understrege, at satsen for kontanthjælp er noget lavere end satsen for dagpenge, der kun kan modtages, hvis du er medlem af en a-kasse. Satsen for kontanthjælp ligger i omegnen af 9.000 – 10.000 kroner, mens satsen for dagpenge er ca. 16.000 kroner.
pagead2.googlesyndication.com (function(){var r=this,aa=function(a){var b=typeof a;if("object"==b)if(a){if(a instanceof Array)return"array";if(a instanceof Object)return b;var c=Object.prototype.toString.call(a);if("[object Window]"==c)return"object";if("[object Array]"==c||"number"==typeof a.length&&"undefined"!=typeof a.splice... pagead2.googlesyndication.com
Det er imidlertid ikke ligetil at få kontanthjælp. Du må ikke eje en formue over 10.000 kroner. Dette kan være sig en bil, en lejlighed eller noget helt tredje. Nogle kommuner har desuden den regel, at folk skal bruge deres pensionsopsparing først, før de kan modtage kontanthjælp.

I modsætning til kontanthjælp, så afhænger dagpengene ikke af din personlige formue eller af en ægtefælles indtægt eller formue. Dagpenge er en ret, som du optjener ved at være medlem af en a-kasse.

6 Thoughts on “Dagpenge eller Kontanthjælp

 1. Jeg bor med mine 2 børn i Ecuador. På grund af urolighederne i landet ønsker jeg bl.a. at flytte til Danmark. Jeg og mine 2 børn er dansk statsborgere. Jeg har ikke mange penge, og ønsker at flytte til Odense, hvor jeg kender nogen gode venner. Men hvad gør jeg først og fremmest. Jeg har ikke mulighed for at bo hos nogen, så kommer jeg til Danmark står jeg faktisk på gaden.
  Jeg vil lige gøre opmærksom på, at for 2 år siden flyttede jeg også til Danmark, men blev anbragt i et flygtningecenter,
  Hvor skal jeg henvende mig først, eller skal jeg blot rejse til Danmark. Jeg har også tænkt på at kontakte Odense kommune, om de evt kunne hjælpe mig.
  Som sagt, er pengene et stort problem, da vores rejsevirksomhed er helt gået i stå, pga urolighederne.
  Med hensyn til min mand, ønsker jeg at få ham til Danmark, men vi kan godt klare et stykke tid.

 2. Freddy Løgitmark on 25. september 2012 at 6:52 said:

  Hej
  Kan du hjælpe mig ? Jeg søger en sagsbehandler der har en bidstandsklient ved navn Ubah ismail Muhammed (det er måske ikke rigtig stavet)
  adr. Højmarkvej 25 8270

 3. Thomas on 29. december 2012 at 15:56 said:

  Hej Lisbet,

  Du skal have fat i udlændingestyrelsen og fremlægge din sag der.

  mvh
  Thomas

 4. Peter on 6. februar 2013 at 16:02 said:

  Hej Thomas.

  Jeg har fået udbetalt 11.000 kr. for meget af min A-kasse fordi de har glemt at trække mig for noget arbejde som jeg har haft i en periode. Jeg har udfyldt mit dagpengekort korrekt med det antal timer som jeg arbejde, men HK glemte at trække mig for de timer. Jeg opdagede det ikke selv, før de nu forlanger at få deres penge retur. Skal jeg betale dem tilbage, og i givet fald dem alle på én gang, eller har jeg ret til en afdrags ordning ??

 5. Thomas on 12. februar 2013 at 8:22 said:

  Hej Peter,

  Du er nok nødt til at betale dem tilbage. Med mindre de ikkke har opdaget det? Tror nu nok de kan kræve beløbet tilbage, men du kan jo påpege at det er penge du har brugt i god tro om at det var dine, og så forsøge med en afdragsordning.

 6. Elisabeth Larsen on 9. august 2013 at 11:23 said:

  Hej Thomas

  Det er NOGET af en opgave, du har kastet dig ud i. Der 1.000-vis af regler på området.

  Du skriver under kontanthjælp, at man I STEDET HERFOR kan blive tilbudt et job. Er du HELT sikker på, at det er korrekt? Mig bekendt får en kontanthjælpsmodtager stadig kun kontanthjælp, hvis han/hun bliver sendt i “dum-i-arbejde” i kommunalt regie. Det skulle bl.a. være grunden til “Dovne Roberts” aversion mod “idiotarbejde”, som han kun har påtaget sig for at kunne forblive i kontanthjælpssystemet over 11 år.

  Glæder mig til at høre fra dig og få lidt mere klarhed over emnet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Post Navigation