Bistandshjælp

pagead2.googlesyndication.com (function(){var r=this,aa=function(a){var b=typeof a;if("object"==b)if(a){if(a instanceof Array)return"array";if(a instanceof Object)return b;var c=Object.prototype.toString.call(a);if("[object Window]"==c)return"object";if("[object Array]"==c||"number"==typeof a.length&&"undefined"!=typeof a.splice... pagead2.googlesyndication.com
For at sikre alle retten til et minimum af velfærd, kan man i Danmark få bistandshjælp hvis man ikke længere er i stand til at forsørge sig selv eller sin familie.

Du kan få bistandshjælp ved at gå ned i dit nærmeste jobcenter og melde dig ledig, herefter skal du så være fuldt til rådighed overfor arbejdsmarkedet. Du skal være opmærksom på at du kan få tilbudt et job med det samme istedet for at modtage bistandshjælp. Jobcenteret kan også sende dig i aktivering. Men først skal din kommune tage stilling til om du er berettet til bistandshjælp.
pagead2.googlesyndication.com (function(){var r=this,aa=function(a){var b=typeof a;if("object"==b)if(a){if(a instanceof Array)return"array";if(a instanceof Object)return b;var c=Object.prototype.toString.call(a);if("[object Window]"==c)return"object";if("[object Array]"==c||"number"==typeof a.length&&"undefined"!=typeof a.splice... pagead2.googlesyndication.com
Hvis der ikke er nogle jobs til dig, vil du få udleveret en ansøgningsblanket som du så skal udfylde og aflevere i din kommune. De finder så ud af hvor meget du kan få i bistandshjælp.

Den højeste rate for bistandshjælp er på 12.629kr. Det afhænger imidlertid meget af dine forhold, om du har børn m.m.

Bistandshjælp er det samme som det man i dag kalder kontanthjælp.

52 Thoughts on “Bistandshjælp

 1. Lene Mathiasen on 3. maj 2010 at 11:26 said:

  Jeg har en søn på 18 år som ikke kan få en læreplads. Vi kan ikke blive ved med at forsørge ham hvad kan vi gøre.

 2. Thomas on 12. maj 2010 at 14:13 said:

  Hej Lene

  Han har jo mulighed for at få noget kontanthjælp, hvorigennem han så vil blive aktiveret. Men det er ellers bare med at søge så meget som muligt. Alternativt kan han finde et job som ikke umiddelbart har noget at gøre med hans uddannelse. Der er masser af mindre stillinger rundt omkring han kan bestride, indtil han får sig en læreplads.

  Han kan også være frisk og starte sin egen virksomhed, smide en hjemmeside op og begynde at tilbyde sin arbejdskraft.

  Men altså hurtigste løsning er kontanthjælp, eller finde et hurtigt job. Han må ned og snakke med kommunen og se om de har noget til ham

  mvh
  Thomas

 3. Sabrina P. Karoui on 19. oktober 2010 at 23:56 said:

  Hej jeg er en pige på 18år som lige er blevet opsagt min stilling og da min mor ikke kan forsørge mig længereog er i fuld gang med at søge job hvad kan jeg så gøre?
  på forhånd tak.

 4. Thomas on 23. oktober 2010 at 20:51 said:

  Hej Sabrina,

  Du skal have fat i dit jobcenter og angive dig selv som ledig, og snakke med dem om hvad de kan hjælpe dig med. Da du sikkert ikke er medlem af en a kasse?, kan du højest sandsynlig modtage kontanthjælp. Det kræver dog ofte at du ryger ud i noget aktivering, og i hvert fald skal du møde op på jobcenteret for at modtage pengene.

  Men tag en tur ned til kommunen og snak med dem. Du har som dansk statsborger krav på hjælp. Det kan også være de kan tilbyde dig noget job med det samme.

  Held og lykke med det!
  mvh
  Thomas

 5. Nick klose petersen on 28. oktober 2010 at 12:50 said:

  Hej jeg er en dreng på 17 år, der er rimelig skidt på den, jeg går på teknisk skole og måske med en læreplads i sigte men først om nogen måneder, jeg kan ikke holde ud at bo med mine forældre og vil gerne flytte, har intet sted at tage hen eller penge på lommen, begge mine søskende er flyttet begrund af familien. jeg har desperat brug for hjælp til at komme væk

 6. Thomas on 2. november 2010 at 18:35 said:

  Hej Nick,

  Sålænge du er under 18 år, er du stadig under dine forældres forsørgerpligt. Når du bliver 18 kan du begynde at modtage bistandshjælp. Men det er der måske et stykke tid til.

  Jeg ville forsøge at holde ud indtil du bliver 18, eller får den læreplads der.

  Hvad med SU, kan du ikke få noget der, som kan være nok til at dække et værelse et eller andet sted,

  Hvis de problemer du snakker om er alkohol relateret, kan du hive fat i http://www.tuba.dk, de kan hjælpe.

 7. Mor.Connie. on 3. november 2010 at 21:29 said:

  Min 20 årige datter er for nylig flyttet til København,hvor hun fik job som telefonsælger,og er lige her i week-enden flyttet i lejlighed sammen med sin kæreste som er på s.u.Så gik det hverken værre eller bedre end at i mandags hun mødte på arbejde,viste det sig at hun var blevet snydt og inden løn får samt står uden arbejde.Hun henvendte sig straks på jobcenteret og videre på kommunen for at få hjælp,og der arbejdes også på sagen,men det sidste er at der vil gå 3-4 uger inden hun kan få noget hjælp.Der kan da ikke være rigtigt?der skal jo betales regninger, mad o.s v.+at hun jo regnede med en god løn og skulle købe ting man har brug for i hverdagen,så som gryder bestik o.lign.På forhånd tak.

 8. anonym on 11. november 2010 at 19:57 said:

  Jeg har en søn på 21, der efter 10 kl. har prøvet 3 forskellige skole forløb, han er hver gang droppet ud pga fravær og manglende lyst til at lave lektier.
  Han har prøvet forskellige små jobs, men gider ikke møde eller arbejde 37 t om ugen.
  Sidste job stoppede i maj og nu er nat lavet til dag, det eneste der interesserer er fester, han ryger og er også godt igang med hash. Vi kan næsten ikke holde ud at have ham boende, men forældrekærlighedern gør jo at vi i sidste ende ikke nænner at give ham sparket. Han lever bl. a. af lån.
  Hvordan får vi ham igang, hvordan kan han få sin egen lejlighed, hjælp fra kommunen kan han ikke få da han nægter at deltage i “Dum i arbejde” som han kalder det. Gode råd ønskes eller henvisninger til “Hjælp”

 9. Thomas on 20. november 2010 at 19:28 said:

  Hej Connie,

  I må tage fat i kommunen igen, de har krav på at hjælpe en borger i nød. Hvis hun ikke kan få noget at spise, må kommunen hjælpe til.

  Og til anonym.

  Det er aldrig nemt sådan noget, men der skal ske et eller andet nyt i hans liv. En efterskole eller højskoleophold måske. Han trænger måske til at møde nogle nye mennesker.

  Det kan være at Jeres kommune har nogle forskellige tilbud til unge, som I kan benytte Jer af. Ellers skal han jo prøve at blive stimuleret, til at forstå, at virkeligheden uden uddannelse eller arbejde, er et meget hårdt liv.

  Hvis man støtter en “misbruger” er man sådan set med til at opretholde misbruget. Ikke sagt at han er det. Men måske skal han prøve at stå på egne ben lidt, og se hvad det vil sige ikke at få hjælp. Så kan det være han vågner.

  Held og lykke.

 10. Thomas on 23. november 2010 at 11:59 said:

  Hej, Thomas

  Jeg er ikke gennemført en såkaldt ‘bundenforudsætning’ tilstrækkelig godt nok. Og vil ikke kunne gå op til eksammen, altså ikke gå vidre til næste semester. Ønsker dog også et andet studie, men ser i øjene at det ikke er muligt at komme ind på dette tidspunkt, har søgt job og gør det stadig, farer rundt og skriver ansøgninger 24/7.
  Stadig hører jeg kun stillingerne bliver besat af andre… jeg er i vanskeligheder når min SU stopper, udeboende. Selvfølelig ville et job være bedre og jeg håber stadig jeg når det…. men hvis jeg ikke gør…Kan jeg få kontanthjælp?

 11. Annie Braunstein on 28. november 2010 at 9:11 said:

  Jeg er 56 år og får dagpenge men de ophører i 2012, og samme år går min mand på efterløn vil en eventuel kontanthjælp blive modregnet i hans efterløn.
  Hilsen Annie

 12. lars sthyr on 29. november 2010 at 13:47 said:

  hej jeg er en mand der er på kontanthjælp men er ved at søge pension og min kone er lige nu uden job fra 1 nov men vil ikke på kontanthjælp kan det passe at kommunen kan tvinge hende på kontanthjælp og hvis hun ikke gør kan de så sige at jeg ikke kan få min kontanthjælp

 13. Trine Markan on 12. december 2010 at 2:06 said:

  Nej man kan ikke tvinges i kontant hjælp, man skal søge om det og herefter vurderer kommunen om man er berettiget. De kan ikke tage din bistand fra dig, du har jo søgt og den er godkendt!!! THATS IT!!!!

 14. Kiala on 15. januar 2011 at 15:12 said:

  Hej. Jeg er en pige som lige er fyldt 17 år, jeg går i 2. g og står i den uheldige situationen at det ikke længere er en mulighed for mig at bo hjemme.
  Jeg har en veninde som er fyldt 18, og leder efter en lejlighed. Derfor tænkte jeg om det var en mulighed at for mig få en anden form for økonomisk støtte (SU er jo ikke muligt siden jeg er under 18), så jeg kunne flytte ind sammen med hende.

  Håber i vil hjælpe mig.

 15. Jeg har 37 år og bor nu i Spanien, men på grund af den økonomiske situation, jeg tænker tilbage til DK, og jeg vil gerne vide, om jeg kan få en form for social bistand mens man søger arbejde. Jeg forlod Danmark for 15 år siden.

  Mange tak for info!

 16. gary on 13. april 2011 at 15:33 said:

  hey
  i´m recieving money from akasse at the moment but with the job market as it is i´m afraid when it runs out next year i still wont have a job. i have my own apartment which i have made no profit on and owe the full morgage will i be forced to sell it to be able to get unemployment benifit?

 17. Angie on 2. juni 2011 at 16:26 said:

  Hejsa!
  Min kæreste (hollænder) flyttede til Danmark for 5 år siden og startede med at have et super godt job i et dansk firma som produkt manager desværre gik firmaet ned i finans krisen og min kæreste mistede jobbet, derefter fik han bistand og gik til nogle dansk kurser (hans dansk er ikke det bedste, men godt i forhold til hvor meget han har været her) da han stadig ikke kunne finde et job efter et år kunne han ikke holde det ud længere og søgt efter et job i Holland som han fik i første hug, han har nu boet i Holland og pendlet frem og tilbage hver weekend for også at passe familien herhjemme. Nu er jobbet ophørt, da han ikke kan holde til aldrig at se sin pap datter og mig, så nu kommer han tilbage igen, mne uden job, hvad er hans muligheder for at få støtte???? hvis han ikke får et job med det samme, hvilket det desværre ikke tyder på, da market herhjemme ikke er det bedste og vi er hellere ikke for søde når folk ikke taler perfekt dansk.

 18. Tine on 14. juli 2011 at 19:39 said:

  Hej Thomas.
  Jeg er en 18 årig pige som skal på et grundforløb her d.8 august, der får jeg noget SU 4.400 kr.. det er bare overhovedet ikke nok når jeg bor i egen lejelighed, jo til at dække mine regninger, men jeg får ikke rigtig noget mad og jeg har prøvet at søge job på strøget, centre osv. men der er ingen der vil ansætte mig fordi jeg er 18 år gammel.. jeg ved ikke hvad jeg skal gøre? jeg er virkelig i en penge nød.

 19. Ida Pedersen on 5. august 2011 at 11:08 said:

  Hej,
  Jeg har fået job i England hvor jeg begynder i starten af September,
  i løbet af august har jeg dog brug for økonomisk støtte,
  hvad er mine muligheder?
  Vh

 20. henrik on 7. september 2011 at 12:17 said:

  Hej

  Jeg flyttede til spanien for tre år siden, og havde aldrig problemer med at have jobs, og pentlede frem og tilbage mellem Norge og spanien – men nu ser det ikke ud til at jeg får arbejde et stykke tid frem, hvad kan jeg gøre når jeg ikke er medlem af en fagforening og min bankbog er ved at være tømt- skal jeg flytte tilbage til danmark for at søge om kontanthjælp indtil jeg får job, eller kan jeg få en slags ydelse eller lån fra danmark indlit jeg atter kommer i arbejde
  venligst H

 21. Thomas on 19. september 2011 at 17:40 said:

  Hej alle, beklager de sene svar men her kommer der nogle:

  @Thomas, Ja du bør godt kunne få Kontanthjælp.

  @Annie, Måske ændrer dagpengeperioden sig for dig, så din situation bliver lidt bedre. Jeg mener ikke at en kontanthjælp vil blive modregnet efterlønnen. Med mindre han har nogle penge på kistebunden. Man kan kun få kontanthjælp hvis man intet har så at sige.

  @ Lars, Kommunen kan ikke tvinge nogen til at gå på kontanthjælp, det virker absurd at de skulle ville gøre det.

  @Kiala, Jeg tror du er nødt til at vente til du bliver 18, så du kan få din kontanthjælp. Dine forældre har stadig forsøgerpligt, hvis de ikke kan hjælpe dig, ville jeg gå til kommunen og høre om de ikke kan hjælpe på en eller anden måde.

  @Christian, Jeg tror desværre du ryger udover den 7 års regel der er med at du skal have haft bopæl i DK indenfor de sidste 7 år, for at få ydelserne. Men ring til kommunen og fortæl dem dit problem. Du har jo stadig statsborgerskab.

  @Gary If you havent got any money or value, you will be able to get unemployment support. I dont believe they will force you to sell your apartment. But if it has value, when the loan is paid, then they could in theory refuse.

  @Angie, Kan han ikke få noget starthjælp? Den tidligere regering har desværre gjort det ret besværligt at få hjælp til sine partnere fra udlandet. Men jeg ville ringe til Kommunen og høre dem ad.

  @Tine, Kan du ikke få udeboende SU? Eller måske kan du modtage noget SU lån. Eller må du sætte kriterierne ned for type af job, og søge noget bartender, avis, pizzabud, der skulle være job nok derude, det er bare et spørgsmål om man gider.

  @Ida, Håber du fandt på noget, og at du er kommet godt igang med Jobbet i ausgut. Den mulighed du havde var at møde i aktivering i august, og så få noget kontanthjælp.

  @Henrik, Ring til den kommune du sidst boede I og spørg dem om du ikke kan få Kontanthjælp selvom du befinder dig i Udlandet.

  mvh
  Thomas

 22. Hej.
  har nu haft min lillebror boende i godt et års tid, da han ingen steder har og bo eller penge nok til et værelse, hjælper ham så med at komme af med gæld og diverse ved at have ham boende. nu kom en bekendt så en dag og sagde at man max kan have familie boende i 2 år, så vel kontant hjælpen stoppe for ham, og vi bliver forsørger for ham, kan det være rigtig?

 23. Bekymret mor on 25. september 2011 at 12:58 said:

  Hej
  jeg har en søn med ADD på 27 år som er på forrevalidering med kontanthjælp.Må skat trække penge pga en ubetalt licens regning ???

  M.V.H

 24. Sara on 11. oktober 2011 at 8:19 said:

  Hej, jeg er en pige på 21… er i gang med uddannelse..
  Men har svært ved at komme afsted.. jeg står tidligt op..
  Men, jeg føler mig utilpas når jeg er omkring mange mennesker.
  Kan slet ikk klare det i længden. Som tider er jeg der i 2 timer men så kan jeg ikk længe.

  Jeg har prøvet Kontanthjælp, men igen.. utilpas med mange mennesker.
  Jeg ved ikk om det går under “uegnet”.
  Ved ikk om der er noget jeg kan gøre, samtidigt med at få penge, bor på kollegie

 25. Pelle Bagger on 12. oktober 2011 at 8:46 said:

  Hej
  Hvis min kæreste og jeg som bor sammen skulle være uheldige og begge ende
  på kontanthjælp.
  Hvad er satsen så for et par der bor sammen på kontanthjælp.

  mvh

 26. Layla on 1. februar 2012 at 11:09 said:

  Hej
  Min far er kommet til Denmark som familiesammenføring. Han har nu boet i Danmark snart 2 år. Han går på sprogskole i trin 2.3. Han har hjertesygdom og køber meget medicin. Men han får ikke fpenge af kommunen. Har han ikke mulighed for at få kontanthjælp/ bistand?

 27. Jonathan Andersen on 7. februar 2012 at 12:50 said:

  Hej jeg er en dreng på 19 år. Jeg bor hjemme hos min forældre, men jeg kan stærkt mærke at jeg snart for sparket fordi jeg ikke hjælper med at forsørge familien da jeg ingen penge har. jeg har været arbejdsløs et godt stykke tid, da jeg har svært ved at finde job nu hvor jeg er over 18 år gammel. Jeg går ikke i skole, men håber at kunne starte efter sommer på en uddannelse.
  Jeg har gået og haft mine lommer tomme i lang tid. Mine forældre kan bare ikke forsørge mig længere, efter som min forældre ikke har penge selv. Så jeg står med nogle problemer her.
  Håber virkeligt du kan komme med nogle råd til mig 🙂
  på forhånd tak

 28. Birthe... on 29. april 2012 at 16:31 said:

  Hej…
  Jeg har en svigerdatter på 21 år, der har boet her i landet i 7 år, og som er engelsk statsborger. Hun afslutter et skoleforløb i juni ,og skal starte ny uddannelse til september….. hun har et par måneder hvor hun ikke kan få SU, kan hun få kontanthjælp hvis hun ikka kan finde et job?

 29. anne jensen on 6. maj 2012 at 8:59 said:

  Hej! Jeg er en 61 bistands klient! jeg har nu i efterhånden flere år været arbejdsløs.Det hae ikke været muligty for mig at finde et arbejde det var muligt for mig at bestride. Tilgengæld kan jeg se frem til en endeløs række af urelevante aktiveringer! Da jeg ikke menere at mit jobcenter aldrig nogensinde har opfyldt deres pligt over for mig,nemlig seriøst at bruge lidt mere end et kvarter på at hjælpe mig med at finde et relevant arbejde eller en relevant aktivering har jeg mistet tålmodigheden og ønsker at klage til en højere instands over disse urimelige og ensidige forhold.Kan I oplyse mig om dette. Det er på tide at jobcenteret gør sin pligt over for mig så skal jeg nok gøre min. Anne jensen.

 30. Thomas on 19. juni 2012 at 11:29 said:

  @Heidi: Der kan være noget med at man får en nedsat ydelse når man bor hjemme. Men om der skulle være en grænse på 2 år har jeg ikke hørt om. Dagpenge er sat ned til 2 år.

  @Bekymret mor: Ja skat har beføjelser til den slags.

  @Sara: Snak med kommunen, din sagsbehandler, og hør dem om de fx ville være med til at støtte dig med en psykolog. Ellers kan du få en henvisning fra din læge til en psykiater (en af dem der arbejde med cognitiv terapi), det er nemlig gratis. Du gør det rigtig med at møde op, det er om at angribe sine fobier, også selvom det er ubehageligt.

  @Pelle: Jeg mener at satsen for samlevende på bistand er omkring 14.000DKK pr person. Men snak med kommunen om det eksakte beløb.

  @Layla: Det kommer an på hans statsborgerskab. Er han Dansk så har han ret til hjælp. Er han indenfor asyssystemet gælder der nogle andre regler.

  @Jonathan: Start på en uddannelse og få dig noget SU, find et studiejob. 🙂

  @Birthe: Den er svær hvis hun ikke er statsborger. Men har hun en akasse fra england med sig, kan hun modtage dagpenge i 3 måneder indenfor EU.

  @Anne: Skriv et brev til beskæftigelsesministeriet eller ministeren Direkte. De tager sådanne sager ret alvorligt.

  mvh
  Thomas

 31. Hej
  Jeg skal til at starte på HF-enkeltfag, men får desværre ikke SU, da jeg færre timer end de 23 timer der kræves for at man kan få SU, er det muligt med bistandshjælp?

 32. jeanette on 1. juli 2012 at 15:01 said:

  jeg bor sammen med min kæreste fra italien og han studere. han kan ikke få noget job og vil jo gerne at han kunne fortsætte sin uddannelse. min søn bor også hjemme og har lige mistet sit job og vil nu også begynde en uddannelse. nu står jeg så og skal forsørge os alle. jeg snakkede med en anden fra USA og hun mente at når man havde været sammen i mere en 1½ år, kunne man godt søge om lidt hjælp på kommunen til min kæreste. men ved nogen om dette?

 33. Annemette on 14. august 2012 at 8:30 said:

  Hej.
  Jeg er lige blevet færdig med min studentereksamen og er kommet ind på sygeplejerske skolen i Odense, problemet er at det først er med opstart til februar. Så ved ikke lige hvad jeg skal gøre hvis jeg ikke kan finde et job derover, for står med en lejlighed der jo skal betales. Har nemlig hørt jeg ikke kan søge noget da jeg er blevet optaget på en skole. Passer det?

 34. Hejsa.. Jeg er en pige på 18 år som har planer om at blive fotograf, men først vil tage et år, i arbejde. Problemet er at jeg i sommerferien, når at jeg er færdig med hf, skal flytte sammen med min kæreste til høve, lidt over 100 kilometer væk fra min nuværende bostand. Jeg er ikke kendt i byen, så har ingen anelse om, om at jeg overhoved har mulighed for at job deromkring, bare sådan lige.. Jeg skal finde mig et job, eller andet, for uden penge over et længere stykke tid, er det urealistisk! Hvad kan jeg gøre?
  På forhånd, tak & god jul!

 35. Preben Ritto on 19. december 2012 at 11:33 said:

  Hej
  Jeg har et spørgsmål og hvordan gør jeg da jeg gerne vil flytte til Danmark igen jeg er 57 år har jobbet i Norge i mange år men mit helbred kan ikke mere jeg har ingen penge til indskud eller møbler jeg bor nu hos en god ven i Tyskland men det er ikke lykken uden penge HVAD GØR JEG???

 36. Thomas on 29. december 2012 at 15:45 said:

  @MR Hvis du ikke kan få SU, bør du kunne få kontanthjælp, problemet er dog at de så vil aktivere dig. Jeg ville fremlægge min sag for kommunen hvis jeg var dig. Det kan være du kan få en SU dispensation.

  @Jeanette, det er udlændinge styrelsen du skal have fat i. Hvis han ikke er statsborger, er det svært at få noget som helst fra kommunen. Få han til at lave en blog om at være Amerikaner i DK, så kan han måske tjene lidt på det.

  @Annemette, du bør kunne få noget bistandshjælp indtil du starter på studiet. Ring til din kommune og fremlæg sagen.

  @Luka, Hvis du ikke kan finde job, hvorfor så ikke allerede nu starte på din fotografuddannelse?

  @Preben, Du burde udenvidere kunne flytte til DK og få bistandshjælp, sålænge du stadig har dit danske statsborgerskab. Ring til udlængingestyrelsen: https://www.nyidanmark.dk/da-dk/Kontakt/kontakt_udlaendingestyrelsen/kontakt_udlaendingeservice.htm

  Mvh
  Thomas

 37. Luka on 7. januar 2013 at 8:51 said:

  Jeg starter ikke på fotografuddannelsen med det samme, udelukkende fordi at jeg har været nede med noget mild depression og stress. Jeg har brug for at falde ned på jorden, for at jeg i sidste ende skal kunne få noget fornuftigt ud af min uddannelse. Det nytter ikke noget at jeg starter med det samme, efter 14 år i skole, når at jeg ikke er parat til det. Det vil blive noget rod.
  Jeg går også og forbereder mig en del, da der er en masse ting som skal på plads inden. Jeg er nød til 1) forsøge at finde mig et job 2) at bosætte mig og falde til et sted hvor at jeg aldrig har boet før 100 km væk fra min nuværende bostand. Her hører der en masse praktiske ting indenunder og sidst men ikke mindst få styr på mig selv.
  Jeg er ikke doven. Jeg er ikke opgivende. Jeg ved bare hvad der vil kunne komme til at ske hvis at jeg ikke passer på.
  K.h Luka

 38. Fuck google, ask Thomas!

 39. Morten Nielsen on 10. januar 2013 at 21:24 said:

  Jeg mistede min elevplads, og var ikke i fagforening. Kontaktede derfor min jobcenter, og spurgte om kontanthjælp. Det kunne ikke lade sig gøre, jeg kunne tage en uddannelse istedet og få SU.
  Jamen når jeg prøver at få min uddannelse færdig ved at få en elevplads.
  Hvad kan jeg gøre for at få et eller andet at leve for. Jeg bor hjemme.

 40. Renata on 15. marts 2013 at 22:58 said:

  Hej, jeg arbejdede på et hotel 1 år. 31.1 jeg fik opsigelse.2.2 jeg finder ny job som freelance Tilkalder der jeg sagde op i 1.3 .2013 fordi jeg havde problem med transport fra arbejde til hjemme. Kan jeg få kontanthjælp ? jeg er 24år.

 41. søren grauballe on 25. marts 2013 at 11:53 said:

  hej min kæreste på 30 år stå og skal til miste sin su på hendes sidste år på en lang videregårende uddannelse, hun kommer til og stå uden indtægt af nogen art, vi har snakket med hendes akasse de kan ikke hjælpe, kan hun få kontakthjælp det sidste år hun har tilbage?

  jeg har er selv på su og vi har en søn sammen

 42. Glen on 19. maj 2013 at 22:38 said:

  hej thomas jeg er lige fyldt 18 år og jeg går stadig i skole folkeskolen og de er ikke SU-godkendt og efter som jeg stadig går i skole så har jeg ikke rigtig tid til aktivering/praktik men kan jeg så stadig godt få kontanthjælp selvom jeg ikke kan komme i praktik eller aktivering

 43. Tim Rasmussen on 14. august 2013 at 18:03 said:

  Hej Thomas

  Jeg har en kæreste der ikke har noget job lige pt. Hun er lige blevet færdig med noget selvstuderene som vi selv skulle betale. Hun kan først komme ind på sin skole om ca et år. Men i mellemtiden har hun prøvet at søge job (fast ansættelse) Kan man når hun ejer halvdelen en andelsbolig godt få økonomisk hjælp taget i betragtning jeg har fast løn indkomst. Men ikke helt nok til at få det hele til at køre rundt.

 44. Selma on 4. september 2013 at 0:13 said:

  Hej, jeg er en ung dame som ikke helt har gjort min uddannelse færdig pga. min sygdom og måtte desværre udsatte min 2 sidste eksamer til næste år. Jeg får ingen løn fra nogle steder. Sidst jeg prøvede at søge om kontanthjælp, fik jeg at vide at jeg ikke kan modtage, da jeg stadige er under uddannelse. Kan det passe?

 45. Sibga on 8. oktober 2013 at 10:50 said:

  Min forældre er på pension men de vil meget gerne i arbejde fordi de ikke kan betale hus leje fra pension penge. De har prøvede at søge hjælp fra kommune men de fik nej. Jeg vil høre om kan de søge bistandshjælp ved at være på pension??

 46. Anette Willumsen on 28. maj 2014 at 10:36 said:

  Hej, jeg har en datter som bor i Sverige og er på kontanthjælp, hun fik barn med en indvandre for 4 år siden.
  Men nu har grisen stukket til Parkistan med deres søn Marts 2013, og som hun kæmper med at få hjem sammen med Krim i Sverige.
  Hun har det rigtigt dårligt med en lettere depression, vi ville høre hvordan det ligger til om hun flytter til Danmark andgående kontanthjælp. Hun ved jo at hun skal stå til rådighed på arbejdsmakret og arbejde vil hun gerne, vi håber at i kan svare på dette.
  Mvh Anette

 47. Patrik Christensen on 2. juli 2014 at 16:22 said:

  Hej jeg er en dreng der lige er fyldt 18 og flyttet hjemmefra jeg har lige færdig gjordt HG og skal videre på HHX efter sommer ferien men indtil jeg får SU (når jeg går på uddannelsen) så har jeg et pænt stort problem :/ hvad skal jeg gøre???

 48. Stefan on 4. januar 2016 at 10:47 said:

  Jeg er en knægt på 19 år… jeg er lige blevet smidt ud af min mor fra det sted jeg boede og er nu på egen hånd…. jeg sover fra dør til dør men har meget svært ved og passe mine studier så hvad er det bedste hvis jeg skal finde et sted og bo via komunen pls hjælp??

  jeg skal jo være et eller andet sted når jeg skal i min skole

 49. camilla bach on 11. januar 2016 at 18:55 said:

  hej jeg står i den situation at jeg ikke kan bo hjemme ved mine forældre som er skilt, så skal derfor bo hos mine svigerforældre, er 17. men omkring økomomi, hvordan fungere det? hvem af mine forældre skal betale, og hvordan for man det arangeret?

 50. Kenneth on 4. februar 2016 at 0:56 said:

  Hej 🙂 Jeg er en dreng på 20 som har læreplads 🙂 Jeg går og tænker over at flytte hjem til min mor, men jeg ved at hun vil miste nogen penge, men jeg ved ikke hvor mange 🙂 Hvordan finder jeg ud af hvor meget hun vil miste? 🙂

Comment navigation

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Post Navigation