Bistandshjælp

pagead2.googlesyndication.com (function(){var r=this,aa=function(a){var b=typeof a;if("object"==b)if(a){if(a instanceof Array)return"array";if(a instanceof Object)return b;var c=Object.prototype.toString.call(a);if("[object Window]"==c)return"object";if("[object Array]"==c||"number"==typeof a.length&&"undefined"!=typeof a.splice... pagead2.googlesyndication.com
For at sikre alle retten til et minimum af velfærd, kan man i Danmark få bistandshjælp hvis man ikke længere er i stand til at forsørge sig selv eller sin familie.

Du kan få bistandshjælp ved at gå ned i dit nærmeste jobcenter og melde dig ledig, herefter skal du så være fuldt til rådighed overfor arbejdsmarkedet. Du skal være opmærksom på at du kan få tilbudt et job med det samme istedet for at modtage bistandshjælp. Jobcenteret kan også sende dig i aktivering. Men først skal din kommune tage stilling til om du er berettet til bistandshjælp.
pagead2.googlesyndication.com (function(){var r=this,aa=function(a){var b=typeof a;if("object"==b)if(a){if(a instanceof Array)return"array";if(a instanceof Object)return b;var c=Object.prototype.toString.call(a);if("[object Window]"==c)return"object";if("[object Array]"==c||"number"==typeof a.length&&"undefined"!=typeof a.splice... pagead2.googlesyndication.com
Hvis der ikke er nogle jobs til dig, vil du få udleveret en ansøgningsblanket som du så skal udfylde og aflevere i din kommune. De finder så ud af hvor meget du kan få i bistandshjælp.

Den højeste rate for bistandshjælp er på 12.629kr. Det afhænger imidlertid meget af dine forhold, om du har børn m.m.

Bistandshjælp er det samme som det man i dag kalder kontanthjælp.

52 Thoughts on “Bistandshjælp

 1. Hej..
  Min mand kom til Danmark for et år siden gennem familiesammenføring. Jeg er nu gravid og har termin i oktober måned. Men da jeg kun vil kunne få almindelige SU efter jeg er kommet på dagpenge ønsker jeg at søge kontanthjælp. Ved du om det har nogen betydning for min mand opholdstilladelse? ?

 2. Thomas on 5. april 2016 at 15:48 said:

  Så kommer der lige en række svar 🙂

  @Renata – Alle har mulighed for at få kontanthjælp. Men kommunen kan stille krav til dig, såsom aktivering, og sælg af visse ejendele hvis de repræsenterer en vis værdi. Man kan ikke få kontanthjælp, hvis man fx har en formue.

  @ Søren – Hun kan godt få kontanthjælp, men det vil betyde at hun skal møde på jobcenteret/kommunen hver dag.

  @Glen – Jeg ville hive fat i kommunen og høre hvad de kan gøre for dig. Mener ikke du kan få kontanthjælp når du går i folkeskole. Men de kan sikkert finde en løsning til dig.

  @Tim – Kommunen vil nok kræve at I sælger andelsboligen, og således får dækket hendes økonomi. Ellers vil de gå ind og se på den samlede indtægt hos Jer, og lave et skøn derudfra. Tror det bliver svært. Men snak med dem.

  @Selma – Kan du ikke få SU under uddannelsen?

  @Sibga – Man kan ikke få bistand når man får andre statslige ydelser, som udgangspunkt. De må evt finde noget billigere at bo i. De må godt arbejde, men de skal huske at evt indkomst vil blive trukket fra. Så reelt kan det først betale sig når de arbejder nok til at få dækket hele pensionen.

  @Anette – Som dansk Statsborger kan hun godt få kontanthjælp i Danmark. Er hun medlem af en Akasse kan hun evt få sygedagpenge i en periode, indtil hun kommer på ret køl igen. Evt snak med den Pakistanske ambassade.

  @Patrik – Jeg ville finde noget arbejde, indtil du får SU. Du kan ikke få Bistandshjælp, når du er under uddannelse. Men måske kan du få det mellem de to uddannelser. Jeg ville snakke med komunen.

  @Stefan – Jeg ville fremlægge din situation for kommunen, du har krav på hjælp, hvis du bor på gaden på den måde. I det mindste kan du få kontanthjælp indtil du er på ret køl igen.

  @Camilla – Dine forældre har forsørgerpligt til du er fyldt 18 år. Så hvis de ikke betaler dig/hjælper, så må du hive fat i kommunen.

  @Kenneth – hvorfor vil hun miste penge?

  @Sila – Det har betydning i den udstrækning af de går udover din mands mulighed for at forsørge sig selv. Det er jo et virvar af points han skal indsamle, og nogle af dem kommer fra selvforsørgelse, så det kan godt have en betydning desværre. De går ind og ser på alle elementer i sådan en opholdstilladelse, og vurderer så situationen. Kan du ikke vedblive på Dagpengene? Evt få Barselsdagpenge?

  mvh
  Thomas

Comment navigation

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Post Navigation