B Indkomst

pagead2.googlesyndication.com (function(){var r=this,aa=function(a){var b=typeof a;if("object"==b)if(a){if(a instanceof Array)return"array";if(a instanceof Object)return b;var c=Object.prototype.toString.call(a);if("[object Window]"==c)return"object";if("[object Array]"==c||"number"==typeof a.length&&"undefined"!=typeof a.splice... pagead2.googlesyndication.com
B indkomst er de penge du tjener ved siden af din faste løn (A indkomst). Det kan være det du tjener som selvstændigt erhvervsdrivende, eller som noget hobby virksomhed ved siden af jobbet.

Ofte vil det være sådan at du betaler skat af din B indkomst forud i f.eks. 10 rater til skat. Det er også muligt at betale skatten direkte og din løn, således at du betaler mere i A skat, svarende til den skat du skylder for din B indkomst.
pagead2.googlesyndication.com (function(){var r=this,aa=function(a){var b=typeof a;if("object"==b)if(a){if(a instanceof Array)return"array";if(a instanceof Object)return b;var c=Object.prototype.toString.call(a);if("[object Window]"==c)return"object";if("[object Array]"==c||"number"==typeof a.length&&"undefined"!=typeof a.splice... pagead2.googlesyndication.com
Man kan sige at B indkomsten som sådan er alt det du tjener ud over dit daglige arbejde. Dette skal du huske at oplyse skat. Husk også at hvis du omsætter for over 50.000DKK om året, skal du lade dig momsregistrere.

50 Thoughts on “B Indkomst

 1. Allan Iversen on 17. marts 2010 at 22:02 said:

  Hey.
  Super side for det første.
  Ved du evt. om man må indtjene en b indkomst, samtidig med at man er i fuldt løntilskud hos en kommunal virksomhed?. Jeg ansættes på 37 timer, men til dagpengesats. Vil derfor gerne tjene penge ved siden af som b indkomst…
  Any idea?.. Har lidt svært med at søge det på nettet, og a-kassen er ikke til megen hjælp…

 2. Thomas on 29. marts 2010 at 16:22 said:

  Hej Allan

  Da der ikke er noget loft på den løn du må tjene når du er ansat med løntilskud, kan jeg kun forestille mig at du også må tjene penge ved siden af. Virksomheden får en sats af kommunen, men det er op til dig at forhandle en løn hjem. Virksomheden er således ikke begrænset fra kommunens side.

  Så det tror jeg ikke vil være et problem. Man kan også sige, at hvis formålet er at få dig i arbejde, hvad mening er der så i at minimere dine muligheder for at arbejde ved et evt lønloft.. Men igen, reglerne er ikke altid lige gennemskuelige. I dette tilfælde tror jeg dog ikke der er noget problem i at tjene lidt mere ved siden af.

  mvh
  Thomas

 3. Lars on 8. juli 2010 at 10:26 said:

  Hej.
  jeg vil høre om nogen kan fortælle mig hvor meget må man tjene ved siden af sin pension ?

  og om nogen ved noget om reglerne for kontanthjælp modtager som ønsker at starte sit eget firma ?

  hilsen
  Lars

 4. Peter m. on 14. juli 2010 at 20:54 said:

  Hej Thomas

  Et lille spørgsmål vedrørende B-indkomst.
  Jeg er på sygedagpenge, men har et lille firma ved siden af, hvor der er 2 til 4 timer pr uge. Dette havde jeg også før jeg blev sygemeldt. Det forhaler ikke helbredelsen eller er i konflikt – men kan jeg blive knaldet for social bedrageri

 5. Thomas on 17. juli 2010 at 15:58 said:

  Hej Lars,

  Du må tjene op til 123.000kr, hvis I er to, ellers er max kun 17.700kr (tal fra Ishøj kommune). Hvis I er over 65 år er grænsen på 277.700kr årligt.

  Som udgangspunkt kan du ikk efå kontanthjælp hvis du har noget af værdi. Hvis du starter firma, bør du istedet overgå til dagpenge med bibeskæftigelse..

  Og Peter:

  Sålænge du angiver hvor mange timer om ugen du bruger på din bibeskæftigelse, kan jeg ikke se noget problem. Dine sygedagpenge vil blive angivet efter hvor meget tid du bruger på dit firma.

  De kan dog nok begynde at undre sig lidt over hvorfor du kan arbejde på dit firma, mens du er på sygedagpenge.

  mvh
  Thomas

 6. Kirsten on 21. september 2010 at 17:55 said:

  Hej Thomas
  Jeg har ladet mig fortælle at man som ledig må sælge af sine hobbyfrembragte ting indtil et beløb på 10.000,00 kr. uden at det får indflydelse på den almindelige dagpengeordning – altså at man ikke sættes på begrænset dagpengesats.
  Ved du noget om det? Hvis ja, hvor kan jeg finde mere ( paragraffer) om det?
  Hilsen
  Kirsten

 7. Thomas on 23. september 2010 at 14:57 said:

  Hej Kirsten,

  Det er rigtigt at der kan være en petitesse grænse på måske 10.000DKK. Men så vidt jeg er orienteret skal du trække alt det du arbejder fra i dine dagpenge. Hvis du har bibeskæftigelse af en eller andet art, skal du have dagpenge med bibeskæftigelse, som du kan have i op til 72 uger. Da du så angiver hvor mange timer du har brugt på arbejde ved siden af. Det er det samme for musikere og iværksættere, samt andre godtfolk.

  Men igen de sender jo ikke inkvisitionen efter dig, bare fordi du har tjent et par kroner her og der.

  mvh
  Thomas

 8. Hej Thomas,

  Dejligt med dette initiativ – tak for det.
  Jeg er på dagpenge på dimittendsats. Og står med den svære opgave der er at skaffe mig selv et job med den nyuddannedes sparsomme erfaring.
  Jeg har måske fået mulighed for at lave noget freelancearbejde, som kan give mig noget yderst relevant erfaring og nogle flere punkter på cv’et – alt i alt positivt. Men de medfølgende udfordringer i forhold til de bureaukratiske procedurer som følge af freelance- eller honorararbejde som “lønmodtager” kombineret med dagpenge, ser næsten ud til at overstige den opgave det hele drejer sig om, samtidig med, at det økonomisk ikke har nogen betydning – da arbejdet jo omregnes i forhold til en fastsat sats. Men på den anden side må man heller ikke udføre arbejdet gratis for erfaringens skyld. Da bliver timerne alligevel også trukket fra.

  Det var en lang smøre, men mine overvejelser går på, hvorvidt det kan betale sig at skaffe et cvr-nummer og angive bibeskæftigelse som selvstændig til B-indkomst.
  Umiddelbart kan jeg ikke rigtigt se nogen fordele ved ikke at gøre det. Både i forhold til umiddelbart lettere procedurer i forhold til indberetning af timer (der ikke påvirker lønnen) og dermed muligheden for at tjene ekstra ved siden af dagpengene – i hvert fald i de maks. 78 uger det er tilladt, og muligheden for at kunne skaffe flere opgaver og udvide netværket i form af annoncering mm. (som jo ikke er tilladt hvis man laver honorararbejde som “lønmodtager”)

  Er der mon nogle faldgrupper jeg har overset?

  Gav den lange smøre mening?

  PFT og bedste hilsner.

 9. Thomas on 27. september 2010 at 22:51 said:

  Hej Lasse,

  Jeg har selv været på “dagpenge med bibeskæftigelse”, og kan sådan set kun anbefale det. Det var en rigtig god måde at få lidt støtte mens man bankede et projekt op. Man skal bare lige som du er inde på være opmærksom på at der netop er det limit på 78 uger.

  Der er lige et par blanketter der skal udfyldes, men så kører det nogenlunde. Der er dog lige det men, at du efter 6 måneder, mener jeg det er, ryger ud i aktivering.

  Her er der så den løsning af du i en periode enten kan arbejde på dit eget firma i jobcenterets jobkanon eller du kan komme i aktivering i den virksomhed du arbejder freelance for.

  Håber det giver dig lidt mere viden.

  Ellers ringer du bare til din akasse og spørger 🙂

  mvh
  Thomas

 10. Yolanda Sophia Herna on 8. april 2011 at 10:37 said:

  Hej.

  Jeg er beklædningsdesigner og alenemor til et barn. Da jeg fik mulighed for at overtage lokaler til et værksted i min ejendom, slog jeg til. Gik i banken og lånte 100.000 til etablering og istandsættelse. Da jeg gerne ville dele det m 3 andre, der ville have salg fra værksted, skulle det være præsentabelt. 2 var designere til deres egne brands, 1 var kunstner og jeg ville lave bestillingsarbejde for bl.a. kunstnere og private. Jeg fik cvr-nr. da jeg ønskede at kunne udvikle min business og vidste al indtjening krævede afregning af salgsmoms. I starten gik det rigtig godt, jeg havde deltidsjob og fik bestillinger på brudekjoler , jeg arbejdede på eftermiddag og aften. Men så begyndte jeg at lide af stress og blev opsagt på mit arbejde. Samarbejdet m de andre på værkstedet var dårligt og jeg havde svært ved at påtage mig lederrollen. Jeg blev ledig på kontanthjælp, da jeg manglede få timer til optjening af ny dagpengeperiode og tænkte det var midlertidig, indtil jeg fik nyt arbejde. Der gik ca. 1/2 år hvor spændingerne blev værre medlemmerne i mellem. Jeg startede på uddannelse, på SU, der forværrede stressen og på lægens opfordring gik jeg ud af skolen efter kun 7 mdr. og meldte mig arbejsledig. Igen. De 3 medlemmer meldte sig ud lidt efter lidt. Een rejste til Indien for at bosætte sig og de 2 andre startede rigtig butik op sammen, der måtte lukke 6 måneder efter. Disse 2 blev erstattet af hjælpepiger, der mod at have værkstedsplads gratis, også holdte det åbent for evt. kunder nogle dage om måneden, med faste åbningstider. Jeg nød at være “alene” efter de dårlige erfaringer med at være flere. Det havde været meget stressfyldt, da jeg havde lagt en “flad struktur” og vi derfor var fælles om ALLE beslutninger. Mens jeg kiggede på fra sidelinien, prøvede de på skift at positionere sig selv i forhold til lederrollen. Det var demotiverende i deprimerende grad, men meget lærerigt. Der er nu gået 1 1/2 år på kontanthjælp og samtidig haft mit cvr-nr. Jeg har været i aktivering i et designertøjsfirma, der ikke havde råd til ansættelse efterfølgende. Nu er mit spørgsmål, hvordan jeg skal redegøre det for SKAT, der gerne vil se årsregnskab fra ’08-’09. Der har været en omsætning, men da det har været varer fra tidligere medlemmer, er det ikke min indtjening. Min omsætning har været meget lille baseret på indkøbte accessories og få bestillinger. Den steg da medlemmerne holdte op og jeg beholdte varerne i kommission ca. 50%. Udgifterne til driften og huslejen er ikke dækket ind af omsætningen og indtjeningen, så den kører ikke rundt. Jeg må dække den med min kontanthjælp, da min kassekredit ikke er høj nok til jeg kan leve af den. Jeg føler mig på ingen måde som offer af omstændigheder; nok nærmere dum, ved at være forblændet af drømmen og kærligheden til udfoldelsen i lokalerne. Er der nogen der kan give råd(..jeg er sikker på der kommer spark også) til håndtering af SKAT i fbm min lille enkeltmandsvirksomhed? På forhånd tak!
  Sophia

 11. Thomas Hansen on 7. november 2011 at 9:22 said:

  Hej
  Må man tjene lidt ved siden af hvis man er i flexjob eller får ledighedsydelse
  Thomas

 12. Luciana Luna on 5. januar 2012 at 16:58 said:

  Kære Thomas

  Blev rigtigt glad da jeg faldt på din hjemmeside. Endelig nogen der ved det her handler om og gerne vil fortale det til andre. Tak for god initiativ.

  Jeg er fast ansat på fuldtid (37t ugentlig) og på §56 grundet forskellige undersøgelser og behandlinger på sygehuset. Min typisk uge er på 34-35t. Det betyder så, at min arbejdsgiver ikke lider tab når jeg er fraværende, og jeg bliver behandlet uden at blive bekymret.
  Udover det har arbejder jeg som tolk både mundtligt og skriftligt. Nu kan jeg se, at det kan går og blive en klat penge ude over min almindelig løn. Jeg har ikke tænkt mig at snyde i skat eller noget lignende og jeg kommer til at betale B-skat men ved ikke hvordan. Jeg vil ikke vente til Skatten kommer efter mig, men kan ikke finde ud af det. Jeg har været på SKAT-hjemmesiden og alle deres anvisninger er til enten MOMS registrerede eller virksomhedsejer. Skal jeg være en af delene? Kræver det ikke meget arbejde så?
  Jeg er en simpel lønmodtager og intent andet. Vil du ikke nok hjælpe mig? Så er du sød.
  På forhånd tak.
  Venlig hilsen, Luciana.

 13. Thomas on 6. januar 2012 at 15:31 said:

  Hej Luciana,

  Al indkomst ved siden af A indkomst, er B Indkoms. Når du laver din selvangivelse skal du angive derpå hvor meget du har tjent ved siden af. Altså er det småbeløb er der vel ingen grund til det, men er det mere betydeligt, så skal du nok gøre det.

 14. Brian on 11. januar 2012 at 21:00 said:

  Hej Thomas.

  Hvis man er på kontanthjælp og årsopgørelsen siger eks 100.000 kr om året.
  Og man får løbene udbetalinger fra forsikringen eks. 50.000 kr som bliver beskattet med B kortet 36% pr måned.
  Spørgsmålet er. skal de 50.000 kr lægges oven i årsopgørelsen så den nu er 150.000 kr, og skal beskattes af 150.000 kr, når der nu er betalt 36% skat af de 50.000 kr ?

  i min skattemappe bliver A skat og B skat lagt sammen og ser ud til at jeg bliver beskattet endnu engang af B skatten, som der jo allerede er betalt 36% af.

  Mvh Brian

 15. morten on 28. januar 2012 at 12:39 said:

  Hej.
  Et lille spørgsmål.
  Jeg har fast arbejde inden for staten (37½time) og derudover atbejder jeg hos en bager.
  Jeg er nu langtidssygemeldt fra mit faste arbejde i staten. Kan jeg vedblive med at arbejde og tjene B indkomst, uden at der skæres i den løn (sygdagpenge) jeg får fra staten
  Morten

 16. Christel Winther on 27. februar 2012 at 13:20 said:

  Hej Thomas!

  FANTASTISK side du har her! Jeg blev ovenud lykkelig, da jeg fandt den, da jeg har haft store besværligheder med at få besvaret mine spørgsmål.

  Jeg er netop gået på barsel fra mit 30 timer/ugen “normale” job. Men jeg havde tænkt mig at blive ved med at spille koncerter, hvor jeg får en B-indkomst på over 10.000 om året. Der kan man jo have det lille skarn med.

  Problemet er nu, at jeg ikke kan finde ud af, hvordan jeg registrerer det. Borgerservice mener nemlig at min arbejdsgiver bliver trukket i godtgørelse for min hobby, eller at det bliver trukket af faderens dagpengesats. Det er jo vildt.

  Det lyder næsten som om man så kun kan modtage honorarer op til 10.000 kr., hvor jeg så må spille gratis, hvis jeg vil hænge på?

  Kender du noget til disse forhold?

  Håber meget du kan hjælpe mig!

  De bedste hilsner,
  Christel

 17. Hej Thomas

  Min arbejdsgiver har lavet væsentligt om i min kontrakt, hvilket betyder at jeg ikke ønkser at forlænge. Jeg er berettiget til Dagpenge når min nuværende kontrakt udløber. Jeg ønsker at blive selvstændig, og har fået en kunde 10 timer om ugen. Mit spørgsmål går ud på om jeg må tjene noget ved siden af mine dagpenge – og om jeg skal skifte fagforening (er medlem af HK)
  Håber du kan hjælpe.

  Hilsen H

 18. kragh on 25. april 2012 at 15:22 said:

  Hej Thomas.
  Min mand har mulighed for at blive ansat 25 timer efter løntilskud, men det kan vi ikke leve af og han havde derfor regnet med at kunne lave de resterende 13 timer om ugen som b indkomst, men det lyder det ikke til kan lade sig gøre med den fagforening han er i, da han enten, hvis han melder sig i arbejde, ikke vil kunne få fuld dagpenge, hvis han bliver ledig igen, da det kun er de 25 timer det beregnes ud fra, og hvis han gerne vil blive ved at være registret som ledig, kan de ikke finde ud af hvordan timerne han tjener som b indkomst skal registres.
  Synes det virket helt absurd at man ikke kan kombinere på den måde, så irriterende at systemerne er så ufleksible, vi ville jo kunne sørge for os selv så, og det er jo lovligt at tjene 50000 om året som b indkomst. Men tør ikke risikere ikke at kunne få fuld dagpenge på et senere tidspunkt. Er der forskel på hvordan a kasserne administerer reglerne. Har du nogen ide til hvordan man kunne gøre det enkelt. V Kragh

 19. Kirsten on 1. juli 2012 at 19:47 said:

  Hej.
  må man som ledig sælge sine hobby fremstillede ting uden det bliver modregnet i dagpengene.

  Hilsen Kirsten

 20. Diana on 2. juli 2012 at 20:58 said:

  Hejsa
  Kan jeg få mine feriepenge udbetalt uden at holde ferie når jeg er i praktik indtil 1 august og dernæst løntilskud. Kan jeg bare hæve dem eller vil dette gå ud over min arbejdsgiver?

 21. Hejsa

  Jeg er i flexjob og er den seneste tid begyndt at male mest for hobby og selvudvikling, men tænker om jeg må sælge kunst ved siden af flexjob og hvad sker hvis jeg for rigtig gang i at male og mister mit flexjob – mht ledighedsydelse
  hilsen KirstenRa

 22. Mayuri on 9. oktober 2012 at 18:08 said:

  Hej,

  Kan man tjene ekstra penge ved siden af sin kontanthjælp?

 23. Tak for denne vidunderlige side.

  Jeg forventer ikke at være i arbejde til 1. februar, hvor min fratrædelsesaftale ophører. Jeg er derfor igang med at udfylde papirer fra ASE, min akasse, da jeg har selvstændig virksomhed. Denne bærer dog præg af hobbyvirksomhed. Jeg underviser og fakturer så virksomheder for mine timer. Dette går i fint spænd med dagpenge. Det er jo ligetil at modregne.

  Dog har jeg et par faktorer mere der spiller ind.

  Jeg er med i et fantastisk network Marketing firma. Det tager jo tid at bygge det op. Det er amerikansk og det er op til mig selv at angive min indtægt, der er B-indkomst. Dette gør jeg selvfølgelig. Jeg er dog i tvivl om, hvorledes jeg skal forholde mig i denne situation. De penge, ikke særlig mange, jeg har optjent, har jeg stående på en konto i USA endnu. Min revisor har sagt at jeg ikke skal oplyse dem tik skat eller svare skat af dem, førend jeg har hævet dem. Det har jeg selvfølgelig tænkt mig, da jeg sætter stor pris på vores fantastisk samfund, der sørger for skoler, hospitaler mm. Men hvordan forholder jeg mig i forhold til dagpengene og hvad må man og hvad må man ikke. Jeg vil gerne sikre mig, at jeg følger reglerne.

 24. Flemming Poulsen on 29. november 2012 at 21:54 said:

  Hej.
  Vi er et par hvor jeg er på kontanthjælp og min kone er på barselsdagpenge.
  vi går med en ide om at tjene lidt ekstra, men ville det kunne lade sig gøre
  at have en indkomst ved siden af min kones barselsdagpenge?

  må hun evt oprette en enkeltmands-virksomhed imens hun er på barsel?
  Eller have en indkomst som hun selvfølgelig indberetter til skat?

 25. Gitte Lykke Olsen on 25. december 2012 at 14:14 said:

  Hej Dagpengeregler.dk

  Jeg har et spørgsmål vedr. kontakthhjælp og økonomisk hjælp fra pensionskassen.
  Jeg var på sygedagpenge i et år, men da der ikke var udsigt til, at jeg ville blive raskmeldt inden for et halvt år, skulle jeg på kontanthjælp.
  Jeg har søgt bidragsbetaling og økonomisk hjælp fra Bistandsfonden, og har fået begge dele tildelt.
  Jeg vil få 23.100 kroner før skat udbetalt for perioden 1.dec (der blev jeg fyret) til 30.juni 2012 – hvor jeg var på sygedagpenge, så kommer det til at gå ud over min kontakthjælp i dag?
  Samt 3.300 kroner hver måned frem til den ´1.dec 2013 – bliver dette modregnet i kontakthjælpen?
  Synes desværre ikke, at jeg kan finde noget om det på nettet.
  På forhånd mange tak for svar.

  Venlig hilsen
  Gitte

 26. Thomas on 29. december 2012 at 15:15 said:

  Hej Med Jer!

  Beklager at der er gået så lang tid. Men her kommer der en masse svar!

  Godt nytår!

  @Brian, du skal naturligvis ikke betale skat to gange. Men der må være en anden rubrik på din selvangivelse som du kan benytte, til at skrive ubetalinger fra forsikringer eller andet. Det er jo som sådan ikke en indkomst.

  @Morten, Jeg tror du skal regne med at du vil blive trukket i sygedagpengene, hvis du har arbejde. Hele pointen er jo at du “ikke kan” arbejde, og derfor får sygedagpenge. På normale dagpenge, ville du skulle registrere dit arbejde, på sygedagpenge, vil det være det samme. Det er kommunens formål at få dig i arbejde igen, så en delvis tilknytning til arbejdsmarkedet kan være fordelagtigt for dem, men igen, du vil formentlig blive trukket i sygedagpengene.

  @Christel, Du vil som I de andre tilfælde blive trukket i dine barselsdagpenge, hvis du har arbejde under barsel. Du vil såfremt du arbejde under barsel få supplerende barselsdagpenge. Så skal du aftale at du får løn på en anden måde i form af goder eller lignende. Jeg ville dog lige vurdere om de penge du får kommer under en bagatelgrænse, hvorved kommunen ikke river hovedet af dig, fordi du en enkelt gang har tjent nogle penge på en koncert. Er det noget du rør rutinemæssigt, så er det B skat først og fremmest, og så bliver du monget i barselsdagpengene også.

  @H, Du må godt tjene ved siden af dagpengene, men du vil blive trukket for de 10 timer du arbejder ved siden af. Det hedder dagpenge med bierhverv, eller supplerende dagpenge. Problemet med deres måde at opgøre folks arbejde i timer på er at det oftes ikke modsvarer det beløb man bruger. Du kan jo godt have et biervherv på dagpenge uden at have nogen aktivitet i en uge fx. Eller tjene penge som du ikke har brugt timer på.

  @Kragh, Hvad med løntilskud og så oprette et firma og tjene nogle penge ved siden af ? Jeg mener ikke at der vil blive trukket i løntilskuddet sålænge du bare passer jobbet. Og via firmaet ville han optjene retten til dagpenge, som løntilskudsarbejde ikke giver. Dog skal man huske at det er lønnen i firmaet der afgør dagpenene. Hvis han kan finde noget arbejde ved siden af, så opret evt et firma og kør det som konsulent bistand, samtid med at han køre job på løntilskud. Men jeg ville nok lige vende den med akassen/anden aktør for at blive helt sikker.

  @Kirsten, det er jo sådan set dagpenge med bibeskæftigelse af sælge ting som man har lavet via sin hobby. Men altså der er en bagatel grænse. Og du skal vurdere om det du tjener er nok at gøre et stort nummer ud af. Er det under 50.000kr om året skal det så skrives ind som B skat. Er det over, skal du oprette et firma. I begge tilfælde vil du i reglen blive trukket i dagpenge, med mindre du altså sælger en dims til familie og venner, så må det ryge ind under bagatellen.

  @Diana, Du siger bare du holder ferie, og hvad du laver i din ferie, kommer jo ikke nogen som helst ved.

  @KirtsenRa At du går og maler mens du har et flexjob, er der ikke nogen der kommer og brokker sig over. Sælger du noget, må du smide det ind som b indkomst. Det er dit flexjob der afgør om du er dagpengeberettiget. I forbindelse med kontanthjælp vil kommunen nok gå ind og vurdere hvad du tjener på dine billeder, og måske trække dig lidt i ydelse. Men du mister ikke retten til hverken dagpenge eller kontanthjælpe, eller flexjobbet, bare fordi du sælger et billede eller to.

  @Mayuri, du kan godt tjene penge ved siden af kontanthjælp, det vil bare blive trukket i din kontanthjælp. (hvilket naturligvis er lidt fjollet, for hvorfor så arbejde.) Men ellers ville folk måske udnytte det, og så ville kontanthjælp pludselig fungere som borgerløn, og det kan vi jo ikke ha!…….

  @Elisa, Hvad du har af aktiviteter i udlandet kommer ikke Skat eller din akasse ved. Trækker du pengene ind i Danmark, vil det være “formue” og så skal det oplyses til skat. Du vil formentlig også skulle betale skat af dem, da du er skattepligtig i dk, og altså fra DK har tjent penge i udlandet. Hvis du kører alt efter bogen, så skal du trække dem hjem og angive det hos skat som b indkomst, og tjener du penge ved siden af dagpenge, skal du have dagpenge med bierhverv, og så angive hvor mange timer du bruger om måneden på det. Husk at selv med bierhverv skal du være til rådighed indenfor normal arbejdstid. Snakker vi bagatel beløb ville jeg bare lade dem stå i usa og tage over at hente dem. Men igen, ligeså snart de står på en dansk konto, vil det være formue, og så bliver skat interesseet. Banker har oplysningspligt. Så eneste sikre sted er under hovedpuden, eller at lade dem stå.

  @Flemming, ja I må godt lave firma på henholdsvis kontanthjælp og barsel. Men de timer I bruger i firmaet skal modsvares enten kontanthjælp ELLER barsel. Så I skal vurdere hvilken af ydelserne I “helst” vil have at I bliver skåret i, og så sålede den respektive part oprette firmaet. Og så kan den anden jo godt hjælpe til, uden ellers at være knyttet til det.

  @Gitte, Jeg tror desværre det er sådan at alt hvad der har nogensom helst form for værdi, skal bruges før du får kontanthjælp. Får du pludselig 100.000kr så ryger din kontanthjælp indtil du har brugt pengene. DERFOR er det VIGTIGT at gøre sig dagpenge berettiget, da dagpenge er uafhængigt af formue. Men tag også en snak med kommunen om det.

  mvh
  Thomas

 27. Rikke on 10. januar 2013 at 8:07 said:

  Hej Thomas

  Ville lige høre om det er muligt at sende dig en mail, med alle mine spørgsmål?

 28. René Poulsen on 13. januar 2013 at 16:55 said:

  Hej..

  Har et spørgsmål omkring, jeg er pt på kontanhjælp og så og skal have en ny lejlighed. Har fundet en, men det er en erhvervs lejlighed, så spørgsmålet går på, om det er lovligt og muligt at have et se/cvr nr mens man er på kontanthjælp, så det er muligt at leje den. Der er ikke en indtjening ved siden af kontanthjælpen.

  Bh.
  René Poulsen

 29. Dorthe H Nielsen on 11. februar 2013 at 18:19 said:

  Hej..
  Lige et spørgsmål: jeg er tilbage på mit fuldtidsarbejde 34 t/ugt, og bruger min resterende barsel på at være på lidt nedsat tid. Derfor får jeg tilsvarende mindre i løn men får så lidt barselsdagpenge. Skal muligvis igang med ugentligt hobbyjob som før skat vil give 1000kr/ ugen, altså 500 efter b skatten er trukket. Til bijobbet har jeg 140 km kørsel ialt t/r fra bopæl, og vil få den høje sats kørselsgodtgørelse på 3,8 dkk/km. Altså i alt ca 530 kr for kørsel. Fratrækkes denne godtgørelse min b indkomst på 1000 kr, således jeg reelt vil få 500 før b skat oveni? I så fald vil det være en skidt forretning:-).
  Tak for hjælpen
  Dorthe

 30. Leila on 4. marts 2013 at 15:28 said:

  hej Thomas

  jeg var på løntidskud i første år af min ansættelse. Jeg fik kun 2-300 kr som feriepenge – selv om jeg havde et par ekstra projekter (med provisioner) derfor tjent mere end 250.000kr/året. Hvordan kunne det være? Var der nogle fejl når min chefen lavede min feriepenge kalkulationen? Lad mig vide. På forhånd tak Leila

 31. Leila on 7. marts 2013 at 15:36 said:

  dear Thomas

  perhaps it is better if I tell my problem in English (jeg stadigvæk lærer dansk).
  I realized that I am receiving only 1 percent som ferietillæg….nothing is in my work contract about feriepenge, neither was registrated into ATP feriekonto. So my question is, who made a mistake? How can I get out of this stupid situation the best? I was expecting 12,5 percent and now I know (having checked my last years lønseddel) that I can not expect anything else just the 1 %. Is it legal? Thank you for your kind time and answer

 32. Susanne Nordgren Cla on 4. september 2013 at 12:26 said:

  Hej. Jeg arbejder 31 timer om ugen, og har arbejdet ved Falck Hjemmepleje og lidt for SOS Vikar, nu har jeg fået feriekort derfra, og de feriepenge vil jeg da ikke lade gå til spilde, så hvordan skal jeg gøre, for ikke at få et skattesmæk næste år? Det drejer sig om knap 5000 kr. så mange penge har jeg jo heller ikke at jeg bare vil forære skat dem.

  mvh Susanne

 33. Jeg er startet for mig selv med et Aps. Nu har jeg tjent nogle penge om vil gerne have dem ud af mit Aps og over på min konto. Jeg ønsker at lave en form hvor der ikke som er simple, dvs. uden feriepenge etc. Kan eller må jeg lave en B-indkomst udbetaling, uden Apt – Ferie penge, eller hvordan kan jeg lave dette. Gerne vi Danløn.

 34. Hejsa
  Fed side du har lavet. Den give nyttige oplysninger man ellers ikke kan finde nogen steder.
  Jeg har et lille spørgsmål. Jeg er privat ansat i løntilskud til maj 2014 og har gået ledig indtil November 2013. Nu er det sådan at jeg har 4 ugers ferie tilbage som jeg selvfølgelig ikke kan nå at holde. Jeg vil gerne bare have den udbetalt, men kan jeg det uden det går ud over min arbejdsgiver og tilskuddet? Jeg ved du har svaret på det før, men det var i 2012 og er reglerne ikke ændret siden? Tænker på regler om dobbeltforsørgelse. Skal lige sige der er jo tale om feriepenge fra tidligere arbejdsgiver som jeg har betalt skat af.
  Jeg håber jeg hører fra dig.
  Mvh Anna

 35. Signe on 4. januar 2014 at 13:48 said:

  Hej!
  Min kæreste er ansat i flexjob 20 t/uge. Er det tilladt for ham at have en B-indkomst/udvidet selvangivelse som musiker ved siden af – og er der evt. et “loft” på en sådan indtægt for hans vedkommende?
  Mvh. Signe

 36. Anja on 14. januar 2014 at 22:48 said:

  Hej
  Tak for en super side. Jeg står og msngler 130 timer for at jeg kan få dagpenge. Jeg har været på barsel over 2 gange og arbejdet nedsat tid. Så jeg har ikke været opmærksom på at jeg ville mangle timer ved en evt afskedigelse. Jeg har en kammerat der har et firma i Ukraine. Han vil gerne have mig til at undersøge om der er et markeder for hans produkter i Dk. Kan jeg hjælpe ham og arbejde fx 130 timer for ham. Skrive en faktura, betale B skat? Kan jeg så bruge de 130 timer til at putte i timebanken? Så jeg er dagpenge berettiget igen?

 37. Betina on 16. februar 2014 at 22:02 said:

  Hej Thomas.. fantastisk initiativ med sådan en side.. temmelig svært at finde de rette at spørge. Min situation er at jeg er sygemeldt pga ADHD og følger herfa inden jeg kom i behandling. Situationen er at jeg er i jobpraktik med henblik på at kunne komme op på fuld tid. Mit problem er at jeg har brug for at kunne trækkke mig fra “omverdenens påvirkninger” da det udmatter mit hoved og derfor kan det være svært at indgå i en normal arbejdssituation. Enden på det hele bliver nok en revalideringssituation. Samtididg blev jeg “skilt” for 7 år siden i krisetiden hvor der følger et stort ubetaleligt underskud fra salg af hus med så jeg bliver erklæret personlig insolvent hver 6 mdr. Jeg er en selvstændig person og forsøger at finde en vej ud af al det her og er godt på vej men mit spørgsmål er: Må jeg have momsnr og tjene B-indkomst med alle disse ting i “rygsækken”? Tænker på sygedagpengene? og at jeg er erklæret personlig insolvent så jeg reelt jo ikke kan have et momsnr hvor der er aktiver??

 38. allann kjær on 24. februar 2014 at 21:30 said:

  jeg skylder skat noget som de selv her fundet på
  de ripper mig totalt og sidste år bestemte jeg mig for at arbejde mod betaling på min konto som en b indkomst sidste år lavet jeg 350000 og vil nu indberatning til skat
  på denne måde kan de ikke trække de 30 % af min løn da jeg selv køre den og de vil nok ikke give mig et cvr nr hvad kan de gøre mod mig jeg ejer 0 de kan tage fra mig

 39. Jesper on 17. juni 2014 at 20:04 said:

  Hejsa,
  Jeg skal lige høre om du ved noget om følgende. Hvis man bliver ledig og skal have kontanthjælp fra sin akasse. Kan de så nægte dette, hvis du eks. har 100.000 kr stående på din bank konto??

  Mange tak

 40. Saman on 24. juni 2014 at 9:29 said:

  Hej jeg har lige et spørgsmål kan man får feriepenge hvis man arbejder under B kort

 41. Sabrina on 14. august 2014 at 15:52 said:

  Hej.

  Jeg vil høre, hvis man skal holde forældre-orlov. Altså jeg har gemt 8 uger, men jeg har et fristidsjob/hobby. Jeg tager ud og laver homepartys og får udbetalt provition/løn må jeg gerne det i de 8 uger. Jeg ville skulle havde udbetalt fra udbetaling danmark. Jeg vil jo når året er omme ligge b-indkomst ind, og må man det.

 42. Anonym on 19. oktober 2014 at 19:27 said:

  Hej.

  Ville høre dig ad om man må have en bod ved vejen når man er på barsel? Tænkte at sælge lidt kranse og dekorationer.. Jeg er nemlig blomsterdekoratør og savner faget, her alt i mens jeg går hjemme på barsel 🙂

  Mvh.

 43. Søren j on 3. december 2014 at 21:19 said:

  Har et spørgsmål… Håber en eller nogen kan henvise eller svare på spørgsmålet.

  Hvis man er flexjobber og vil stifte et ApS hvor jeg ikke selv skal arbejde, vil dette i givet fald kunne påvirke min flex og eller bringe det til ophør…?

 44. Charlotte on 28. januar 2015 at 20:49 said:

  Hej Thomas.
  Jeg er nyuddannede kosmetolog og vil gerne arbejde hen imod at blive selvstændig. Jeg har meldt mig ledig ved min a-kasse da jeg ikke ved hvordan det er muligt for mig at realisere min drøm . a-kassen siger jeg ikke må have en B indkomst hvis det er med henblik på at blive selvstændig. Og der er noget med at de skulle kunne få fat på mig indenfor 2 timer. Må jeg udføre min “hobby beskæftigelse” el hvad jeg skal kalde de i dag timerne?
  Jeg er lidt forvirret over alle de regler.
  Kan du hjælpe mig … Hvordan gør jeg det bedst.

  Kh Charlotte

 45. Hejsa
  Fantastisk side, håber du også kan hjælpe mig:
  – jeg er til sommer færdig med at studere på universitet. Jeg har imidlertid fundet ud af, at min karriere ligger indenfor network marketing. Hvordan er mulighederne ift at være på a-kasse og samtidig passe network marketing karriere? Det er jo b-indkomst, men hvordan opgøres det, hvor mange timer jeg har brugt på NM-forretningen?
  Og hvor længe kan man være på a-kassen?
  Tak

 46. Rikke on 12. marts 2015 at 12:32 said:

  Hej.
  Hvis jeg laver vipper på folk og masserer, i min fritid hvad er reglerne så?
  Tænkte det skulle Være under de 50000 så jeg ikke skulle momsregistreres. Eller ville set kunne svare sig at Gøre det alligevel ift at kunne trække fra. Og kan jeg trække mine kurser fra så?

 47. Hej Thomas.

  Jeg er selvstændig (komponist/musiker) På barsel nu. Kan det være rigtigt at de penge jeg får fra KODA, bliver trukket fra min barsel? Det er koda penge der er tjent før min barsel, men som bliver udbetalt under min barsel.

  Håber du kan hjælpe mig

 48. Gitte on 7. december 2015 at 10:49 said:

  Hej

  Lige et lille spørgsmål. Jeg er delvis sygemeldt (arbejder i gennemsnit imellem 5 og 7 timer daglig, er normalt på fuld tid) pga. rehabilitering på sygehuset efter blodprop i hjertet. Jeg får fuld løn fra min arbejdsgiver (staten), som så får suppleret op på det antal timer jeg er sygemeldt via dagpengesatsen fra kommunen. Jeg har søgt en §56 fritagelse, men har endnu ikke fået den godkendt.

  Jeg har desuden i flere år haft et bi-job, hvor lønnen registreres som B-indkomst.

  Må jeg bi-jobbe ganske få timer samtidig med at jeg er delvis sygemeldt, men dog får løn fra arbejdsgiver?

  På forhånd tak for svaret.

  Hilsen Gitte

 49. Solveig Rytter on 7. december 2015 at 22:54 said:

  Spørgsmål
  Hvis man er på paragraf 56 og har fraværdsdage som bliver refunderet af kommunen. Må man så have B indtægt som handicap ledsager og deltids plejebarn. Og ofte udfører ledsager arbejde samtid med man har plejebarnet. Dvs to betalte job samtid.
  Må man bruge paragraf 56 dage til at have plejebarns opgaver?

 50. Er det tilladt at have paragraf 56 og dermed udnytte alle 56 dage og samtid have B indkomst ved siden af

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Post Navigation