Arbejdsløs og dagpenge

pagead2.googlesyndication.com (function(){var r=this,aa=function(a){var b=typeof a;if("object"==b)if(a){if(a instanceof Array)return"array";if(a instanceof Object)return b;var c=Object.prototype.toString.call(a);if("[object Window]"==c)return"object";if("[object Array]"==c||"number"==typeof a.length&&"undefined"!=typeof a.splice... pagead2.googlesyndication.com
Hvis du skulle risikere at blive arbejdsløs, skal du opfylde to betingelser for at have ret til dagpenge. Den første betingelse er, at du har været medlem af en a-kasse i mindst et år. Dog er det vigtigt at understrege, at hvis du er nyuddannet, så har du ret til dagpenge allerede en måned efter, du dimitterer.

Den anden betingelse er en dokumentation af, at du har haft arbejde i et bestemt antal timer, imens du har været medlem af en a-kasse. Hvis du har haft job og fået løn for 1.924 arbejdstimer de seneste tre år, kan du være fuldtidsforsikret, mens du som deltidsforsikret kun skal have optjent 1.258 timer de seneste tre år. Hvis du er nyuddannet, tæller uddannelsen som arbejde.
pagead2.googlesyndication.com (function(){var r=this,aa=function(a){var b=typeof a;if("object"==b)if(a){if(a instanceof Array)return"array";if(a instanceof Object)return b;var c=Object.prototype.toString.call(a);if("[object Window]"==c)return"object";if("[object Array]"==c||"number"==typeof a.length&&"undefined"!=typeof a.splice... pagead2.googlesyndication.com
Er du selvstændig kan du også få dagpenge. Du skal have været medlem af en a-kasse i et år og skal kunne dokumentere, at du har haft såkaldt ”væsentligt arbejde” i gennemsnitligt mindst 30 timer pr. uge det seneste år.

For at få dagpenge skal du være til rådighed for arbejdsmarkedet, og du skal være aktivt jobsøgende. For at du er til rådighed for arbejdsmarkedet, skal du være tilmeldt Jobcenteret, oprette et CV på www.jobnet.dk, møde til indkaldte samtaler hos din a-kasse og hos Jobcenteret, være jobsøgende og følge en jobsøgningsplan, du har lagt i samarbejde med din a-kasse.

5 Thoughts on “Arbejdsløs og dagpenge

 1. Peter on 9. januar 2013 at 15:35 said:

  Hej Thomas

  Jeg ved ikke om det er det rette sted at spørge, men min kæreste har fået 3 ugers karantæne efter opsagt løntilskud, men er i tvivl om hun skal søge job i karantæneperioden?

  V.h. Peter

 2. Thomas on 9. januar 2013 at 15:41 said:

  Hej Peter,

  Det vil jeg ikke mene at hun skal. De kan ikke både give hende karantæne og så kræve at hun søger job. Når de giver hende dagpenge, så kan de begynde at stille krav igen.

  mvh
  Thomas

 3. Thomas Sørensen on 4. april 2013 at 9:18 said:

  Hej, jeg håber i kan svare på dette. Min kæreste er pædagog, og har været et år på barsel. Hun har derefter været på dagpenge en kort periode, men hun er pt. ved at være færdig med et 4 1/2 måneds fuldtidsvikariat, og er lidt i tvivl om hvor meget hun yderligere er påkrævet at være i arbejde for at få ret til en ny to-årig dagpengeperiode (hvis en sådan skulle blive nødvendig.)
  Som vi forstår det er kravet, at man fra dagpengeperiodens start (og man har jo to års dagpenge indenfor en maksimalt tre-årig periode så vidt vi forstår det,) er berettiget til fornyet 54-ugers dagpengeperiode, såfremt man i minimum 52 uger eller et år af den treårige periode har besat et fuldtidsjob. Dette vil jo betyde, at siden hun nu snart har været i vikariat i 4 1/2 måned, og hendes dagpengeperiode begyndte for et halvt år siden, så skal hun som minimum finde fuldtidsansættelse i 7 1/2 måned mere indenfor de næste 2 1/2 år for at have optjent ret til en ny dagpengeperiode. Er dette korrekt? Håber ikke jeg formulerer mig for snirklet 🙂
  Vh Thomas Sørensen

 4. Sidsel on 8. april 2013 at 22:08 said:

  Hej!

  Et lille spørgsmål…

  Jeg færdiggør min bachelor til sommer og kan muligvis få et job i udlandet fra august/september. Sommeren over burde jeg jo så kunne få dagpenge og vil være afgænging af den indtil jeg rejser til udlandet. Hvordan takler jeg den situationen i forhold til dagpenge? Det virker lidt uetisk bare at få penge af staten, når jeg ikke rigtig er kandidat til et job. Skal jeg oplyse eventuelle arbejdsgivere om situationen så de ikke spilder tid på mig? Er jeg berettiget til at oplyse min A-kasse/jobcenter?

  Mvh.
  Sidsel

 5. penille on 17. april 2013 at 17:32 said:

  Hej. Jeg har arbejdet 3 år i norge, ( er dansk statsborger) men har desværre nu mistet mit arbejde. Jeg er ikke medlem af en akasse, har jeg overhovedet nogle mulighed for at få dagpenge når jeg kommer tilbage til danmark i juni?
  Mvh Penille

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Post Navigation